Bodø/Glimt med ny bragd i Europa: – De ryster en gigant

1 week ago 8

– Å herre min, for en kontring! De ryster en gigant her nå, og det med ti mann, sa Viaplays kommentator Andreas Toft da Jens Petter Hauge banket inn 3–1.

Sammen med Tottenham, Roma og Manchester United trekkes Porto fram som en de heteste kandidatene til å vinne turneringen denne sesongen.

Slik så det ikke ut da Glimt trakk nok en mønsterkontring opp av hatten onsdag kveld. Jens Petter Hauge avsluttet kontringen med å lure Portos forsvarsspiller i den berømte pølseboden før han skrudde ballen i mål.

– Det er en helt vanvittig prestasjon mot et Porto-lag, som jeg har beskrevet som et godt mesterliga-lag, sier Kjetil Knutsen til Viaplay.

Vi har alle muligheter i denne turneringen her, vi må bare stå på, sier Hauge til Viaplay.

Bodø/Glimt feirer mål mot Porto

GLEDE: Det ble mye jubel på Glimt-spillerne onsdag kveld.

Et av de beste lagene vi har møtt

– Et av de beste lagene vi har møtt.

Det meldte Bodø/Glimt-sjef Kjetil Knutsen på pressekonferansen før kampen, uten at det så ut til å tenne de gulkledde fra start. Porto hamret lærkuler mot Bodø/Glimts mål fra første sekund, og før det var spilt ti minutter var gjestene i ledelsen.

Like etter jaktet gjestene sitt andre mål og hadde sendt fram neste samtlige spillere. Da vant Glimt ballen, og Jens Petter Hauge slo en pasning så lekker at den kunne hatt i Michelin-stjerner.

Ballen landet perfekt på lissene til Kasper Høgh som lurte både offsidefelle og Portos keeper i løpet av sekunder.

Kasper Høgh feirer 1-1-målet i Bodø

JUBEL: Kasper Høgh og Isak Dybvik Määttä feirer Bodø/Glimts første mål.

Ekstrem pipekonsert

Høgh plaget Portos forsvarere voldsomt, og de måtte bruke hver eneste muskel i kroppen for å stoppe dansken.

Det er lettere sagt enn gjort; like før pause var kampen snudd etter nok en manøver fra den store dansken.

Han tok imot ballen med ryggen mot mål og la den tilbake til Jens Petter Hauge, som skrudde inn 2–1.

Så meldte dommerne på VAR-rommet seg på og skulle sjekke en offside i forkant.

Avgjørelsen tok svært lang tid, og Høgh gjerne ville vise sin misnøye. Han fyrte opp publikum og gestikulerte tydelig mot dommeren.

VAR-sjekken varte så lenge at publikum rakk å servere to pipekonserter. Etter et par minutter var konklusjonen klar: Mål og 2–1 til Bodø/Glimt.

Utvist etter filming

Like etter pause havnet dommeren i fokus igjen. Glimts kantspiller Isak Dybvik Määttä forsøkte å filme til seg et frispark, men ble avslørt av dommeren. Dermed ble han tildelt sitt andre gule.

Määttä tok seg til hodet i fortvilelse da han innså hva som hadde skjedd og lusket av banen mens Aspmyras publikum forsøkte å få dommeren til å omgjøre avgjørelsen, uten hell.

UEFA Europa leauge 2024/2025 : Bodø/Glimt - Porto

TRIST: Isak Määttä tusler av banen etter utvisningen.

– Den er brutal. Den er tung, men det er først og fremst bare klønete og dumt av Isak Määttä, sa Viaplays ekspert Tor Ole Skullerud.

Da ble Bodø/Glimt pålagt å spille nesten hele 2. omgang med én spiller mindre.

– Det er jo gult kort. Han har rett. Jeg er enig, sier Knutsen etter kampen.

Med ti mann så det tidvis svett ut, og helt på tampen ble det 3–2 etter et massivt Porto-press. Men takket være litt kontringsmagi og en nådeløs Jens Petter Hauge endte det med en råsterk seier mot Porto.