Blytungt for Ranheim

1 month ago 16

Ranheim var ute etter en «flying start» på høstsesongen. Svakt forsvarsspill ga i stedet seieren bort til Start.

Christian Eggen Rismark, Pål-André Helland og Kåre Ingebrigtsen fortviler på Ranheim-benken. Foto: Richard Sagen
  • Petter Rasmus

Petter Rasmus

Publisert: 02.09.2024 20:54

Ranheim - Start: 2–3

Ranheim landet med et brak etter oppturen borte mot Sogndal sist. Svakt forsvarsspill, enkle ballmist og dårlig presisjon ga borteseier i fjæra. Bunnlaget Start har ikke vunnet borte siden 16. september i fjor. Mot Ranheim vant de enkelt.

Tidlig kalddusj

Ranheim hadde brukbar kontroll på matchen innledningsvis.

De kom til et par brukbare sjanser, og eide ballen i lange perioder.

Nærmest scoring var spissen Mogensen da han fra litt skrått hold inne i feltet fikk løsnet et skudd som gikk midt på keeper.

Mustapha Ubandoma setter inn 1–0 til Start. Foto: Richard Sagen

Derfor var det en real kalddusj da Start scoret på enkelt vis etter 12 minutter. Gjestene spilte seg ned langs høyresida, og inne i feltet kunne Mustapha Ubandoma bredside innlegget til ledelse 1–0 for sørlendingene.

Ny scoring for bortelaget

Starts scoring satte ikke fyr på Ranheim. Per Ciljan Skjelbred fikk brukbar klem på et skudd fra distanse etter 23 minutter, men ellers var det få og ikke veldig farlige angrep signert hjemmelaget etter halvtimen spilt.

Det lugget for Ranheim, med manglende presisjon og hyppige ballmist.

Da var Start nærmere å doble ledelsen ved målscorer Ubandoma. Men avslutningen på volley strøk tverrliggeren.

Og det skulle også bli Start som scoret kampens neste mål.

Tilsynelatende hadde Dennis Gaustad kontroll på ballen på egen banehalvdel etter en Start-corner fra venstre, men vingen sendte den rett i beina på Starts midtbanemann Vorsager.

En kjapp pasning fra Vorsager inn bak Erik Tønne og Jakob Tromsdal, og Eirik Schulze fikk en enkel jobb med å sette inn 0–2 etter 41. minutter.

Ball i nettet for Bye

Ranheim gjorde ett bytte i pausen. Bendik Bye kom inn for Vetle Wenaas.

Og veteranspissen presenterte seg etter sju minutter med Ranheims desiderte største mulighet. På pasning fra John Hou Sæther, banket Bye ballen ned til høyre for Starts keeper. Men kula gikk klink i stoplen.

Men Bye hadde mer på lager. Etter 56 minutter fikk han en ny pasning av John Hou Sæter. Bye passerte to mann utenfor sekstenmeteren, før han banket ballen tilbake i korthjørnet til redusering 1–2.

Bendik Bye reduserer for Ranheim. Foto: Richard Sagen
Svært lite å juble for i fjæra. Byes scoring var et lite lyspunkt. Foto: Richard Sagen

Reduseringen kom for sent

Folket i fjæra håpet på en sluttspurt fra hjemmelaget. Det var bare et problem. Kiosken var fortsatt vidåpen bakover, med tidvis meget svakt forsvarsspill.

Og etter to store muligheter på overganger, satt den på forsøk nummer tre fra Start. Med en knapp halvtime ledet gjestene 3–1.

Etter at stopper Jakob Tromsdal ikke kom spesielt heldig ut på de to første scoringene, var det stopperkollega Philip Slørdahl som ble sendt i pølsebua av Ubandoma.

Med tjue minutter igjen, tydet ingenting på poeng til Ranheim i denne kampen. Og slik ble det.

Selv om John Hou Sæter reduserte til 2–3 på overtid.

Drøyt 1100 tilskuere fikk se Ranheim få en blytung start på den siste tredjedelen av sesongen.