«Bjørneangrep» var mystisk drap

6 hours ago 7



Kameraten fortalte politiet at Dustin Kjersem (35) døde etter bjørneangrep. Nå etterforsker politiet i Montana det som drap.

 Gallatin County Sheriff's OfficeMENNESKE, IKKE BJØRN: Vennen mente Dustin Kjersem måtte være drept av en bjørn. Politiet mener den amerikanske friluftsentusiasten ble drept. Foto: Gallatin County Sheriff's Office
søndag 20. oktober kl. 03:52

Dustin Kjersem ble funnet død lørdag forrige helg, på en avsidesliggende campingplass nær Big Sky i den amerikanske delstaten Montana.

Sist noen hørte fra ham var en uke tidligere, da han kjørte sin svarte Ford F-150 til en fjern campingplass i Montanas villmark.

Kjersem hadde planlagt å møte en kamerat neste dag. Sammen skulle de på campingtur. Da han ikke dukket opp, lette vennen etter ham og gjorde et grusomt funn.

Lørdag morgen ble politiet oppringt av kameraten som fortalte at han hadde funnet den blodige kroppen til Kjersem inne i et telt. Han fortalte at han trodde at kameraten var blitt angrepet av en bjørn, skriver CNN.

Politiets undersøkelser viste imidlertid at det var drap.

Rundt teltet var det ingen tegn til at en bjørn hadde vært der, ifølge en bjørneekspert som politiet hadde med seg til åstedet.

Obduksjonen av Kjersem viste at han hadde flere sår etter kraftige hugg.

En utfordring er at det skjedde langt ute i villmarken, og politiet skal ha lite å gå etter. De vet ikke dødstidspunkt, og heller ikke hvilket våpen som forårsaket de kraftige huggskadene.

– Men vi vet at det var noe som var hardt nok til å påføre alvorlig skade mot hodeskallen så vel som mot mykere områder på kroppen, sa sheriff Dan Springer i Gallatin County i Montana på en pressekonferanse onsdag denne uken, ifølge CNN.

– Dette er drap, og vi jobber døgnet rundt for å finne drapsmannen, sa han videre.

På den samme pressekonferansen ba søsteren til Kjersem folk som visste noe om å melde seg til politiet.

– Vi har mistet vår bror, vår sønn, vår onkel, vår bestevenn og vår far på den mest utenkelige måten. Han var en kjærlig, hjelpsom far som ikke på noen måte fortjente dette, sa søsteren Jillian Price.

 Gallatin County Sheriff's OfficeUT I VILLMARKEN: Kjersom dro ut med trucken din torsdag forrige uke. Det var siste gang noen så ham i live. Foto: Gallatin County Sheriff's Office

Kjersem hadde pakket trucken sin full da han torsdag forrige uke reiste hjemmefra for å dra ut i villmarken en weekend. Kameraten han skulle reise med, meldte fra om funnet av ham klokken ti om formiddagen, to dager senere.

Etterforskerne ber alle som har vært i området, eller som har kameraer der ute, om å melde seg.

– Enhver med viltkameraer eller annet i Moose Creek-området, meld dere, uansett om dere tenker at bildene dere har virker irrelevant, sa kaptein Nathan Kamerman på pressekonferansen.

Read Entire Article