Bjørn Rune Gjelsten siktet etter jaktulykke: Kona truffet av hagl

1 day ago 4



Ekteparet Solveig og Bjørn Rune Gjelsten var torsdag involvert i en jaktulykke i Østerdalen. Hun er ikke livstruende skadet.

 Terje Pedersen / NTBSolveig og Bjørn Rune Gjelsten fotografert i 2018. Foto: Terje Pedersen / NTB
fredag 4. oktober kl. 17:41

Det går fram av en melding som Gjelsten har sendt til VG.

– Vi ønsker å gå ut med dette for å unngå spekulasjoner, sier den kjente forretningsmannen.

Det var torsdag klokken 14.21 at politiet fikk melding om en jaktulykke i Stor-Elvdal kommune i Østerdalen. En person ble siktet for uforsiktig omgang med skytevåpen.

Dette er Solveig Gjelsten, sier ektemannen.

– For å unngå spekulasjoner ønsker ekteparet Gjelsten å gi en kort redegjørelse for ulykken. Solveig og Bjørn Rune Gjelsten har jaktet sammen i nærmere 40 år, og oppholder seg spesielt mye i terrengene Messelt og Kiær i Østerdalen, heter det i meldingen som Gjelsten har sendt til VG.

– I forbindelse med opptrening av en unghund for rypejakt var Solveig Gjelsten hundefører, denne gangen uten våpen. I en situasjon der rype ble felt for en eldre hund av Bjørn Rune Gjelsten, ble Solveig Gjelsten truffet av noen hagl på lang avstand, ca. 40–50 meter, heter det videre.

– Traumatisk

Hun ble fraktet til Ullevål sykehus, men har ingen alvorlige skader. Gjelsten ønsker ikke å komme med nærmere detaljer om det.

– Hun er fortsatt på Ullevål sykehus til observasjon, sier Gjelsten til VG.

Bjørn Rune Gjelsten bekrefter både skriftlig og muntlig til VG at de har «dialog med politiet» om alle formaliteter vedrørende ulykke. Han bekrefter også at det var han som skjøt.

– Dette er en traumatisk opplevelse for ekteparet Gjelsten, og de ønsker ikke å gi ytterligere
kommentarer til media knyttet til hendelsen, heter det i meldingen.

Siktet for uforsiktig omgang med skytevåpen

– De to involverte var ifølge og vedkommende som avfyrte skuddet meldte om det selv, skrev politiet i en melding til pressen torsdag.

Fredag har VG har vært i kontakt med Innlandet politidistrikt, som foreløpig ikke vil gi noen flere detaljer om saken. Politiadvokat Hildegunn Tronsli bekrefter at siktelsen står ved lag.

Politiet vil ikke bekrefte de involvertes identitet. Våpenet er beslaglagt.

Read Entire Article