Bevegelse i fjellet etter ulykken på Nordlandsbanen

2 hours ago 3



  • Rydding på Nordlandsbanen stanset inntil videre

    Alle ryddemannskaper er trukket ut av området, bekrefter Øystein Stavdal Paulsen, pressevakt i Bane Nor.

    Det var Rana Blad som først skrev om saken.

    – Mannskapene hørte lyder i terrenget overfor toget og mistenkte steinsprang. Da ble arbeidet stoppet med en gang og alle trukket ut, sier Paulsen til Aftenposten.

    Videre forklarer Paulsen at det er en stor stein som må fjernes før arbeidet på stedet kan fortsette. Det må dessuten ryddes i terrenget.

    – Vi må vente på dagslyset for å jobbe der toget ligger. Sikkerheten er det viktigste, sier pressevakten.

  • 980 uten strøm i Giske kommune

    Flere hundre innbyggere i Giske kommune på Sunnmøre er uten strøm etter et lynnedslag i en trafo, melder Sunnmørsposten.

    Ifølge strømselskapet Linja skal det dreie seg om en driftsforstyrrelse ved Godøya, Alnes og Giske som følge av lyn og torden, skriver avisen.

    – Melding om lynnedslag ved trafo på Valderøy. Brannmannskap ved stedet, ingen brann. Strømløst i området. Linja er også på stedet, skriver 110-sentralen i Møre og Romsdal på X.

  • Skudd avfyrt mot Bolivias ekspresident

    Tidligere president i Bolivia Evo Morales taler til støttespillere. Søndag sier han at det ble løsnet skudd mot bilen hans.

    Tidligere president i Bolivia Evo Morales taler til støttespillere. Søndag sier han at det ble løsnet skudd mot bilen hans. Foto: Juan Karita / AP / NTB

    Bolivias ekspresident Evo Morales sier at 14 skudd ble avfyrt mot bilen hans mens han var på vei til et radiointervju søndag.

    – Dette var planlagt. Det er 14 kulehull. Hensikten var å drepe Evo, sa han selv etter hendelsen og viste fram en video av ham i forsetet med to kulehull i frontruta.

    Sjåføren hans ble skadet i skytingen, som fant sted i Cochabamba da to biler avskar bilen hans på veien. Morales sier at ett skudd passerte rett forbi hodet hans.

    Hendelsen viser hvor spent den politiske situa

  • Enslige bruker 55.000 kroner mer enn par på bolig

    Det er mye dyrere å bo alene enn å bo sammen som par, viser nye beregninger fra SSB.

    Det er mye dyrere å bo alene enn å bo sammen som par, viser nye beregninger fra SSB. Foto: Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB

    Boligutgiftene er mye høyere for de som bor alene enn for par uten barn, viser nye beregninger fra Statistisk sentralbyrå.

    Aleneboende bruker i snitt 55.000 kroner mer på bolig i året enn det par uten barn gjør per person, viser tallene fra SSB. Det skriver forskning.no.

    Hele 41 prosent av aleneboeres totale forbruk går til bolig.

    Å bo har blitt stadig dyrere, slår Knut Olav Linnerud i SSB fast.

    – Boligutgiftene blir lavere for par, som kan dele på husholdningsutgiftene. Det gir dem mer økonomiske ressurser til andre ting som større innkjøp av møbler og fritidsutstyr, sier han til samme nettsted.

    Over en million nordmenn bor i dag alene. I gjennomsnitt brukte en aleneboende nordmann 160.000 kroner på å bo i 2022.

  • Inngikk forlik med vikar som underslo 75 millioner kroner

    Den fengselsdømte bankvikaren i Trøndelag, som underslo 75 millioner kroner, har inngått et forlik med Sparebank 1 SMN om erstatningskravet.

    Banken varslet et erstatningskrav på 51 millioner. Siden saken ble løst gjennom et forlik vil det ikke komme fram hvor mye den underslagsdømte bankvikaren skylder banken, skriver Adresseavisen.

    – Erstatningsspørsmålet er avgjort i form av et forlik mellom partene, og vil derfor ikke komme opp i retten. Innholdet i avtalen er fortrolig, sier konserndirektør

  • Togulykken i Nordland: E6 blir stengt i flere dager fremover

    Lørdag startet arbeidet med å fjerne toget.

    Lørdag startet arbeidet med å fjerne toget. Foto: Bane Nor

    Torsdag sporet et persontog på vei fra Trondheim til Bodø av etter et steinras. Lokføreren i toget mistet livet.

    Arbeidet med sikringen av lokomotiv og togsett begynte lørdag ettermiddag. De to bakerste vognene som sto i sporet, er trukket til Bjerka stasjon, opplyser Bane Nor. De forbereder seg nå på et krevende kranløft.

    – Søndag pågår fortsatt sikring og forberedelser til løftingen av lokomotivet og de to avsporede vognene. Det er bratt og ulendt, og vi må være sikre på at det blir gjort på en forsvarlig måte. Sikkerheten kommer først, skriver Bane Nor i en oppdatering.

    Det er ennå ikke mulig å anslå når E6 og Nordlandsbanen kan gjenåpnes, opplyser de videre.

    En ny prognose for gjenåpning av Nordlandsbanen kommer mandag ettermiddag.

  • Georgia får valg-kritikk: - Press og ujevn konkurranse

    Valget i Georgia var preget av press mot velgerne og ujevn konkurranse, heter det i en uttalelse fra valgobservatører fra flere internasjonale organisasjoner.

    – Valget ble spolert av ujevn konkurranse, press og anspenthet, heter det i en felles uttalelse fra Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE), Europarådet, EU-parlamentet og Nato.

    Uttalelsen uttrykker bekymring for troverdigheten til valgresultatet, som gikk i det sittende regjeringspartiets favør. Partiet vant med over 54 prosent av stemmene, ifølge landets valgkommisjon, men opposisjonen i Georgia mener resultatet er forfalsket.

    Valgobservatører fra OSSE kalte valgkampen for splittende, og har flere bekymringer knyttet til gjennomføringen av valget. Bekymringene går blant annet ut på observasjoner av stemmekjøp, dobbelt stemmegivning og fysiske overgrep og trusler mot velgere i og utenfor valglokalene.

  • Abid Raja på førsteplass for Venstre i Akershus

    Abid Raja og Ane Breivik er valgt som Akershus Venstres toppkandidater til stortingsvalget 2025.

    Abid Raja og Ane Breivik er valgt som Akershus Venstres toppkandidater til stortingsvalget 2025. Foto: Akershus Venstre

    Søndag avholder Akershus Venstre nominasjonsmøte om stortingsvalget neste år.

    Stortingspolitiker Abid Raja ble valgt som toppkandidat for Venstre i Akershus. Avtroppende leder for Unge Venstre, Ane Breivik, fikk annenplassen.

    – Det er en stor ære å bli Akershus sin toppkandidat for Norges eldste og eneste liberale parti, sier Raja om nominasjonen i en pressemelding.

    – Jeg er utrolig takknemlig for tilliten fra Akershus Venstre og gleder meg til å drive valgkamp for et sterkt Venstre! Dagens regjering kutter ikke nok utslipp og tar Norge i feil retning. Nå må vi få til en ny kurs, sier Ane Breivik i pressemeldingen.

Read Entire Article