Bendtner på Ranheim-benken: – Lærer fra Arteta, Klopp og Kåre

3 weeks ago 14



I hjemmekampen mot Lyn i Obos-ligaen dukket Nicklas Bendtner opp på Ranheim-benken. Det er ett ledd i danskens vei mot treneryrket.

Nicklas Bendtner (med lue) sammen med Kåre Ingebrigtsen på Ranheim-benken mot Lyn. Foto: Fredrik Eriksen / Ranheim Fotball
  • Andreas Hopen, VG

    Andreas Hopen, VG

Publisert: 06.10.2024 15:35 | Oppdatert: 06.10.2024 15:46

VG Live

Han har spilt for Arsenal, Juventus, Wolfsburg og Rosenborg. Søndag satt Nicklas Bendtner på benken i Ranheimsfjæra. Hvorfor det, spør kanskje du? Vi spurte sportskoordinator i Ranheim, Michael Karlsen det samme.

– Han tar utdanning som trener. Han har vært i Arsenal og Liverpool for å lære av Arteta og Klopp – og nå er han i Ranheim for å lære av Kåre, sier «Mikke» Karlsen lattermildt da VG ringer.

Bendtner har vært i og rundt klubben i fem dager, og avslutter det hele med en plass i teknisk sone med sin gamle sjef fra tiden i Rosenborg, Kåre Ingebrigtsen.

– Det viser at han er nysgjerrig og åpen på alle nivåer. Han har fulgt de (Liverpool og Arsenal) og nå oss. Det viser at han har lyst å lære, og det er artig for oss, fortsetter Karlsen.

Michael Karlsen

Har 216 kamper og 64 mål for Ranheim og ble cupmester med Hødd i 2012.

At han sitter på benken i en offisiell kamp i Obos-ligaen var derimot ikke en del av planen.

– Tror ikke det har vært en plan for det, men vi tar vare på folk som kommer til oss. Det er fint for oss å ha ham her, og fint for guttene. Han har allerede tatt plass og «coachet» en del av guttene, forklarer den tidligere Ranheim-spissen.

Tidligere i høst ble det klart at Kåre Ingebrigtsen er ferdig som trener i Ranheim da han skal gå over i en ny rolle som sportssjef i klubben.

Ingebrigtsen gir seg, og nå er Bendtner der for å lære. Er det så enkelt at to pluss to blir fire?

– Det blir ikke fire denne gangen. Han hadde sikkert gjort en god jobb han, men han er ikke ferdig med utdannelsen enda, så det er nok ikke aktuelt.

– Ranheim sier nei til Bendtner. Det er tittelen sin?

– Haha, den er fin ja, avslutter Karlsen.

Read Entire Article