Belarus hevder å ha slått tilbake droneangrep fra Litauen

1 week ago 12



Belarus-president Aleksandr Lukasjenko hevder opposisjonen i Belarus ville forsøke å ta makten i en vestlig provins i landet og be om militær støtte fra Nato. Foto: SPUTNIK / X02440

Publisert: 25.04.2024 12:53

Belarusiske sikkerhetstjenester opplyser at et litauisk droneangrep mot hovedstaden Minsk er slått tilbake. Det melder det statlige russiske nyhetsbyrået Tass.

Det har ikke kommet noen kommentar fra Nato-landet Litauen om påstanden.

Ria, et annet statlig, russisk nyhetsbyrå, siterer Belarus' president Aleksandr Lukasjenko på at opposisjonen i Belarus planla å kapre et distrikt vest i Belarus. Han hevder de ville be Nato-styrker om å komme dem til unnsetning.

Lukasjenko har styrt Belarus med hard hånd siden 1994 og er en av Russlands president Vladimir Putins nærmeste allierte. Russiske styrker utplassert i Belarus tok seg over grensen til Ukraina i begynnelsen av krigen, men belarusiske styrker skal ikke ha deltatt.

Russland har også utstasjonert taktiske kortdistanse-atomvåpen i Belarus, noe Lukasjenko har sagt skal fungere som avskrekking overfor nabolandet og Nato-medlemmet Polen.

Saken blir oppdatert

Read Entire Article