Bekreftet: Ole Gustav Gjekstad blir ny sjef for håndballkvinnene

6 days ago 7



Den nåværende Odense-treneren blir Thorir Hergeirssons arvtager etter nyttår.

Publisert: 01.10.2024 09:30 | Oppdatert: 01.10.2024 09:51

– Det var han vi hadde mest lyst på av alt, og vi er strålende fornøyd med å få det til, sier håndballpresident Kåre Geir Lio.

Den rutinerte treneren fra Sandefjord var den klare favoritten til å ta over etter Thorir Hergeirssons 15 suksessrike år.

Fra nyttår og frem til sommeren 2025 skal Gjekstad kombinere landslagsjobben med å være klubbtrener i Odense. Kontrakten som norsk landslagssjef er signert til sommeren 2029.

– Jeg er veldig glad for at klubben har vært løsningsorienterte for å få det til. Det gjør at vi sitter her, sier Gjekstad.

Se hele pressekonferansen her:

– Det er store sko å fylle. Jeg har vært heldig å ha hatt et godt sammarbeid med Thorir, fortsetter Gjekstad.

Trenerteamet rundt landslaget blir med videre.

– Det ville vært veldig feigt å ikke ta muligheten. Nå sitter landslagstrenere i 15 år, så skulle jeg ventet til neste mulighet ville jeg vært nærmere 70 år, sier Gjekstad smilende.

– Ser du for deg 15 år? spør VG.

– Jeg tror jeg skal begynne med de første 4,5 årene, men jeg har en tendens til å bli lenge der jeg jobber, smiler han.

Gjekstad blir den niende norske kvinnelandslagssjefen i historien.

I starten av september bekreftet Thorir Hergeirsson (60) at han gir seg som norsk landslagssjef etter det kommende europamesterskapet i desember. Islendingen har ledet håndballjentene til blant annet to OL-gull, tre VM-gull og fem EM-gull.

Håndballforbundet har jobbet målrettet med å få Gjekstad på plass fra første dag. 22 dager senere har de lyktes med det.

Lønnsmessig opplyser forbundet at Gjekstad vil ligge på nivå med Hergeirsson, som har en lønn på rundt 1,8 millioner kroner. Norges Håndballforbund betaler en hemmelig kompensasjon til Odense.

Ole Gustav Gjekstad vant Champions League med Vipers. Foto: Bjørn Steinar Delebekk / VG

Gjekstad er i gang med sin andre sesong i Odense, hvor han har fem norske spillere i klubben – deriblant OL-vinnerne Maren Aardahl og Thale Rushfeldt Deila. Odense ligger på topp i den danske ligaen, og har også vunnet to av tre kamper i Champions League. Men tapte stort for Esbjerg og Henny Reistad (10 mål i kampen) 15. september.

Den nye landslagskapteinen var startraketten i Gjekstads største suksess som trener. Han satte opp et spill som passet Reistad perfekt. Hun øste inn mål da Vipers vant Champions League-finalen for første gang i 2021.

Norges nye stjerne dro videre til Danmark sesong etter, men Gjekstad førte likevel Vipers til en ny seier i Europas gjeveste turnering året etter. Så forsvant også Nora Mørk til Esbjerg.

Men Ole Gustav Gjekstad hentet etter en stor prosess Anna Vjakhireva til Vipers, bygde opp et nytt lag, og igjen vant Kristisand-klubben Champions League etter en stor finalehelg i Budapest.

Landslagskeeper Katrine Lunde var sentral i trippeltriumfen som har gjort Ole Gustav Gjekstad til en naturlig erstatter for Thorir Hergeirsson.

Han har en omfattende karriere i håndballen etter at han spilte 149 landskamper for Norge frem til 1995. Han dro Larvik opp i verdenseliten mellom 1999 og 2005 før han ble trener for Drammens herrer. Han kom tilbake i Larvik som sportssjef og var trener sammen med Tor Odvar Moen da klubben vant Champions League for første gang i 2011.

Den neste årene trente Gjekstad LHK til alle titler i Norge og til to finaler i Champions League. Han hoppet av håndballen for å jobbe i forsikringsbransjen i 2015.

Etter tre år kom han tilbake som sportssjef og trener i Vipers og opplevde sin største suksess.

 VG møtte Gjekstad da han landet på Gardermoen sent mandag kveld. Foto: Andreas Hopen / VG
Read Entire Article