Bekreftet: Liverpool henter Chiesa

1 month ago 18



Federico Chiesa (26) ble fryst ut av Juventus. Nå skal vingen til Liverpool.

Federico Chiesa bytter ut pasta og pizza i Italia med fish and chips i England. Foto: Massimo Pinca / Reuters / NTB
  • Herman Folvik, VG

    Herman Folvik, VG

Publisert: 29.08.2024 14:59

Chiesa spilte en stor rolle da Italia ble europamestere i 2021. I storklubben Juventus har han vært en av de største stjernene siden han kom fra Fiorentina i 2020.

Men den hurtige, driblegade angriperen har vært skadeutsatt. Vinteren 2022 røk han korsbåndet. Amazon Prime har laget en dokumentarserie om veien tilbake: «Federico Chiesa: Back on Track».

Da genierklærte Thiago Mottagenierklærte Thiago Mottatok Bologna til Champions League for første gang sist sesong. tok over Juventus i sommer, ble det raskt klart at Chiesa ikke var en del av planene hans. Etter oppkjøringen startet og Chiesa kom tilbake etter EM-pause, fikk han i perioder ikke trene med Juventus’ førstelag.

Thiago Motta har fått en drømmestart som Juventus-trener med to 3–0-seirer - uten Chiesa. Foto: Paola Garbuio / AP / NTB

Chiesa har heller ikke vært en del av kamptroppene til Juventus i starten (3–0-seirer mot Como og Hellas Verona). Det kan også ha vært et valg fra Juventus for å minske risikoen for at Chiesa fikk en skade og da kunne blitt vanskeligere å selge i sommer.

Gazzetta dello Sport rapporterer at overgangssummen er på rundt 10-15 millioner euro.

– Jeg er veldig glad og gleder meg til dette nye eventyret. Jeg vil takke Juventus-fansen, takk for all støtten gjennom årene, sa Chiesa Gazzetta dello Sport da han var på vei til England.

– Jeg er veldig, veldig glad. Jeg og familien min kan ikke vente, fortsatte han.

I sommer giftet Chiesa seg med psykologen Lucy Bramani. Han er sønn av Enrico Chiesa, som også spilte for Italias landslag.

Chiesa var en av de store heltene da Italia vant EM i 2021. Foto: Frank Augstein / POOL / EPA / NTB

I Liverpool venter tøff konkurranse om spilletiden på kantposisjonene med Mohamed Salah, Luis Diaz, Diogo Jota og Cody Gakpo. Chiesa har spilt mest venstrekant og skjært inn med sin høyrefot.

Juventus har de siste dagene hentet midtbanestjernen Teun Koopmeiners fra Atalanta, samt kantspillerne Nico Gonzalez fra Fiorentina og Francisco Conceição fra Porto. Det går også rykter om at Jadon Sancho er på vei inn fra Manchester United.

Vil du lese mer om fotball? I VGs store magasin om engelsk fotball kårer vi de 100 beste spillerne i Premier League. Magasinet kan kjøpes i vår nettbutikk (gratis frakt!)

Read Entire Article