Begynne å trene? April er den beste måneden

1 week ago 11



April var en perfekt måned å starte i.

Foto: Shutterstock
  • Jøsus

Publisert: Publisert:

For mindre enn 10 minutter siden

iconDrøset

Drøset er et skråblikk skrevet av utvalgte journalister i Aftenbladet.

Januar var full av nyttårsforsettere, folk som plutselig var helt ville etter å trene. Februar var også en slik måned. Mange hadde falt av siden januar, mens de siste klamret seg fast til drømmen om en sunn og lett livsstil.

Trening var gøy og ikke minst veldig bærekraftig, bortsett fra at verden måtte produsere mye mer mat for å holde dem springende.

Mars var en fin måned å begynne i. April var enda bedre.

Det var derfor han hadde funnet fram de gamle joggeskoene. I april var alle alkisene fra nyttår vekke, og igjen sto bare dem som hadde en naturlig indre motivasjon, slike som ham. 

Først skulle han ta en rolig jogg bort til Mosvatnet, det kjedeligste vatnet i byen. Lurt å varme opp kroppen før han gikk inn i konkurransemodus.

I begynnelsen gikk det ganske bra, men etter 30 meter begynte han å kjenne det. Som om han ikke fikk puste raskt nok. Kroppen lå liksom et par meter bak ham.

Men det var vel det som skjedde etter et par år lang vinterdvale.

Han nådde fram til Mosiken. Planen var å komme helt rundt uten å havne på sykehus. Kroppen var tydeligvis i sjokk over de “raske” bevegelsene, men han stolte på ekspertene. Dette skulle være sunt. 

Og om et par måneder var det sommer eller “sommer”. Sommerkroppen 2024 (SK24) lå bare under der og ventet.    

Etter et par hundre meter måtte han springe slalåm mellom flokkene med gagger. Han kunne ikke bli en gagge-morder. Samtidig måtte han holde blikket stivt framover, slik at han ikke fikk øye på rottene.

Da han var halvveis rundt vatnet, var han fremdeles i en slags bevegelse. Han tenkte på hva som ville skje hvis han plutselig kollapset der på grusveien. Kanskje ville han havne i koma og våkne opp i en sykehusseng tre uker etterpå. Han ville ha opplevd det som et blunk. 

Han slepte seg rundt. Tiden ville bli dårlig, det var han klar over. Hvis han kom under 17 minutter, ville han si seg fornøyd. Dette var tross alt starten på en lang treningskarriere.

Han kom i mål så vidt under 19 minutter. Ny rekord. 8 minutter fra rekorden i den andre enden. 

Han kunne like godt ha krøpet rundt.  

Publisert:

Publisert: 19. april 2024 15:43

Read Entire Article