Barneskolelærer dømt - rektor innkaller kriseteam

2 hours ago 3



Bakgrunnen er at en norsk barneskolelærer er dømt til tre års fengsel i England for å ha vært i besittelse av overgrepsbilder av barn.

 Malcolm Neal / Wikimedia CommonsDØMT: Torsdag denne uken ble nordmannen dømt i Derby Crown Court. Foto: Malcolm Neal / Wikimedia Commons
Søndag 27. oktober kl. 15:29

VG skrev lørdag at barneskolelæreren i 40-årene også har erkjent å ha tatt seksualiserte bilder av barn og vært i besittelse av «ekstrem pornografi.»

Flere hundre seksualiserte bilder av barn ble funnet på mobilen til læreren, ifølge en pressemelding fra britisk politi.

Noen av barna skal ha vært så unge som tre år gamle.

Torsdag denne uken ble læreren dømt til tre års fengsel.

Rektor ved skolen, hvor mannen jobber, formidler i en tekstmelding til VG at de nå er i dialog med norsk politi.

– Vi er opptatt av å ta vare på elever og foreldre ved skolen i denne vanskelige og vonde situasjonen, skriver han.

– Vi har i dag informert foreldre ved skolen om saken og lagt en plan for skoledagen i morgen. På mandag skal alle elevene få snakke om dette i klassen med trygge voksne som kan svare på spørsmål og ivareta dem.

I tillegg til skolens ansatte vil helsesykepleier og Utdanningsetaten sitt kriseteam være tilgjengelige for barna hele skoledagen.

– Vi er også i dialog med norsk politi om saken.

Den norske læreren ble arrestert i Manchester i sommer, da han ble funnet sammen med en 16 år gammel jente som var meldt savnet.

 Richard Kelly / Wikimedia CommonsARRESTERT: Mannen ble funnet på Manchester Piccadilly. Foto: Richard Kelly / Wikimedia Commons

Etterforskningsleder, Izabel Fowkes, beskriver nordmannen som «åpenbart en veldig farlig mann», i pressemeldingen.

– Gjennomgangen av mobilen hans etter arrestasjonen viste at han hadde kontakt med flere barn på nettet, inkludert i Chile, og jeg er ikke i tvil om at han ville ha fortsatt å forsøke å finne overgrepsofre, skriver hun.

VG har spurt rektor ved skolen om han har kjennskap til at noen av hans elever har vært utsatt for ugjerninger fra mannen.

– Ikke som skolen kjenner til, skriver han i en tekstmelding.

Læreren har ikke vært på jobb det siste skoleåret, opplyser rektor.

VG har vært i kontakt med Kripos som formidler at de ikke jobber med saken nå.

– Hvis det er mistanke om at det kan ha skjedd noe straffbart i Norge, er det naturlig at det gjøres undersøkelser av politidistriktet der mannen bor, sier pressevakt i Kripos, Jonas Fabritius Christoffersen.

Read Entire Article