Barn i Canada døde av rabies etter kontakt med flaggermus

3 weeks ago 23



 MARIO QUADROS / AP / NTB Foto: MARIO QUADROS / AP / NTB

Et kanadisk barn lå og sov da en flaggermus kom seg inn på rommet. Kort tid etter ble barnet sykt av rabies og døde, melder CBC News.

lørdag 5. oktober kl. 02:42

Det skal være det første tilfelle av rabies hos mennesker i provinsen Ontario på over 50 år.

Dr. Malcolm Lock ved Haldimand-Norfolk Health Unit opplyste om dødsfallet på et styremøte denne uken. Han fortalte at barnet ble eksponert for viruset mens det lå og sov.

– Familien våknet med en flaggermus på soverommet sitt, sa Lock.

Foreldrene sjekket barnet, men fant ingen tegn til bitt eller skraper, og oppsøkte derfor ikke helsevesenet for å få rabiesvaksine.

Hendelsen skal ha skjedd i begynnelsen av september, og barnet ble etter hvert sykt og innlagt på sykehus.

Lock understreker at dette tilfellet viser at rabies, som kan forårsake alvorlig skade på hjerne og ryggmarg, fortsatt sirkulerer.

I år har 16 prosent av flaggermusene i et område av Ontario testet positivt for rabies, sammenlignet med under 10 prosent tidligere år.

– Det er ekstremt viktig at alle som opplever en form forkantakt med flaggermus søker medisinsk hjelp, sa han.

Behandling bør søkes umiddelbart etter kontakt med flaggermus, selv om det ikke er tegn til bitt eller rabies-symptomer.

Behandlingen inkluderer en dose rabies immunglobulin og en serie rabiesvaksiner, som må gis så snart som mulig etter eksponering. Hvis den blir gitt raskt nok, er behandlingen nesten 100 prosent effektiv.

Professor Scott Weese ved University of Guelph's Ontario Veterinary College påpeker at flaggermusbitt lett kan overses på grunn av dyrenes små tenner.

– Vi bør anse hver flaggermus for å være bærer av rabies og holde oss unna den, sier Weese.

Les også: Rabies-smittede Jeanna (29) overlevde dødssykdommen

Read Entire Article