«Baby EV9» snart klar for Norge

3 hours ago 4



Den ser ut til å imponere på rekkevidde og plass i forhold til bilens størrelse. Snart er lillebror til Kia EV9 i Norge.

En ikke kjøreklar utgave av Kia EV3 har vært på visningstur i Norge. Her er den utstilt på Dyrskun i Seljord. Foto: Kia

Kia EV3 er kompakt utvendig, noen får centimeter lengre enn for eksempel VW ID.3 og sju cm lengre enn Volvo EX30. Da er det sterkt med et bagasjevolum på 460 liter, pluss en frunk på 25 liter.

Designet er på mange måter en miniutgave av EV9, og minner også om Kias første elbil, Soul. At rekkevidden på toppmodellen er på inntil 600 kilometer, imponerer. Innstegsmodellen har 429 kilometer.

Kia EV3 er på mange måter en miniutgave av storbilen EV9. Men den imponerer på plass i forhold til størrelse. Foto: Kia

Stor prisvariasjon

Prismessig spenner den over et stort register. Startprisen for EV3 Active med rundt 430 kilometer rekkevidde er på ca 360.000 kroner. Skal du ha 600 km rekkevidde er innstegsprisen for modellen Exclusive på ca 430.000 kroner, toppmodellen GT Line med større hjul er på 499.900 kroner. Den har rekkevidde oppgitt til 560 km.

Meldingene fra de som har sett bilen er at det kanskje er plassen innvendig som imponerer aller mest.

- EV3 kan på mange måter kalles en «Baby EV9». Linjer og lykter ligner veldig. Skjermer er like, til og med de digge nakkestøttene fra flaggskipet EV9 er tatt med over, forklarer Christian Lagaard, kommunikasjonssjef i Kia Bil Norge i en pressemelding fra importøren.

Der pekes det også på at varmepumpe er standard på alle utgavene, og at bagasjeplassen er omtrent på størrelse med biler i klassene over.

«En ny verden»

Maksimal ladefart på 130 kW er lavere en en del konkurrenter. Motoreffekten er på litt over 200 hk, helt sikkert nok for den 4,30 meter lange bilen som tar henger opp til 1000 kilo.

De to batterialternativene er på henholdsvis 81,4 kWh og 58,3 kWh.

For de som fortsatt husker Kia eSoul, så slår kommunikasjonssjefen fast at mye er forandret:

– De som kommer for eksempel fra en eSoul og over på en EV3 kan glede seg til en ny verden. EV3 er full av Kia sin siste teknologi og det er ikke spart på noe sammenlignet med EV9 som er en langt dyrere bil. Skjermen er 30" og tredelt. Men til tross for mye skjerm og teknologi, har EV3 også vanlige knapper for de viktigste tingene som for eksempel volum og varme, sier Christian Lagaard.

Read Entire Article