Avviser anklagene: – Fullstendig uforstående

1 month ago 28



Hverken Coop, Reitan eller NorgesGruppen kan forstå at Konkurransetilsynet mener de har gjort noe galt.

 Daniel Berg Fosseng / TV 2
Foto: Daniel Berg Fosseng / TV 2

Publisert 21.08.2024 09:27 Sist oppdatert nå

Både Rema, Norgesgruppen og Coop viser motstand mot Konkurransetilsynets milliardbøter onsdag. 

Reitan Retail, som eier dagligvarekjeden Rema 1000, sier de vil anke Konkurransetilsynets vedtak tirsdag.

Konkurransetilsynet har tirsdag konkludert med at Rema 1000, Coop og NorgesGruppen har samarbeidet ulovlig om pris på dagligvarer, og at dette har skadet konkurransen i markedet.

 Jan Helge Rambjør / TV 2
Foto: Jan Helge Rambjør / TV 2

Kjedene har fått 4,9 milliarder kroner i gebyr. Reitan må betale 1,3 milliarder.

– Vi er uenig i tilsynets konklusjon. Vi avviser at vi har foretatt oss noe som begrenser konkurransen. Dette vedtaket vil vi anke til Konkurranseklagenemnda, sier leder for næringspolitikk i Reitan Retail, Kårstein Eidem Løvaas i en pressemelding.

Coop Norge SA avviser brudd på konkurranseloven.

– Vi stiller oss fullstendig uforstående til vedtaket fra Konkurransetilsynet. Coop Norge SA har ikke gjort noe ulovlig og heller ikke deltatt i et ulovlig samarbeid slik Konkurransetilsynet hevder, heter det i en pressemelding.

Norgesgruppen, som blant annet eier Kiwi og Meny, avviser også lovbrudd. I en pressemelding sier de at de vil sette seg grundig inn i begrunnelsen.

– Vi stiller oss helt uforstående til Konkurransetilsynets konklusjon. Skal man være billigst må man sjekke prisene i markedet, slik er det i alle bransjer. Vi mener bransjeavtalen og prisjegerne har styrket konkurransen, ikke svekket den slik Konkurransetilsynet hevder.

Read Entire Article