Arteta om Ødegaard-skaden: – Trenger flere tester

4 weeks ago 17



Mikel Arteta sier Martin Ødegaard må gjennom flere tester før de vet hvor lenge de må klare seg uten Arsenal-kapteinen.

Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Publisert: 13.09.2024 14:22

Det er fortsatt ikke klart hvor lenge Martin Ødegaard er ute etter ankelskaden én time ut i landslagskampen mot Østerrike.

– Vi trenger noen flere tester og ser hva som skjer i ettermiddag. Da får vi vite mer om skaden og hvor fort vi får ham tilbake. Jeg overlater det til legene. Han ønsker å være til stede i alle kamper, sier Arsenal-manager Mikel Arteta på en pressekonferanse fredag.

– Det høres ikke ut som du utelukker helt at han spiller i helgen?

– Vi må se hvordan det utvikler seg, oppsummererer Arteta.

Tirsdag hinket Ødegaard inn på et privatfly på Oslo Lufthavn sammen med hans gravide kjæreste Helene Spilling og hunden deres. Han var iført krykker, og måtte gå baklengs inn i flyet.

Den raske hjemkomsten skjedde fordi han skulle gjennom videre undersøkelser av Arsenals medisinske team.

Landslagslege Ola Sand opplyste til VG at Ødegaard skulle til London for å ta MR-undersøkelse av ankelen. Tidligere onsdag fortalte han at MR-bildene ble studert og at det så ut til at det ikke var snakk om noe brudd.

I september står Arsenal overfor et hektisk kampprogram. Til helgen er det Tottenham borte, før Atalanta borte i Champions League førstkommende tirsdag.

Så venter Manchester City 22. september, Bolton Wanderers i Carabao Cup 25. september, før måneden avsluttes med Leicester City 28. september.

Spørsmålet var om også neste landslagssamling hang i en tynn tråd for Ødegaard.

Norge møter i de to neste landskampene Slovenia på Ullevaal 10. oktober og Østerrike i Linz 13. oktober.

– Det er tungt for oss hvis vi skal spille uten Martin, med tanke på at det er Slovenia hjemme og Østerrike borte. Han er vel den som har vært minst skadet av de som er helt bombesikre i elleveren under meg, sa landslagssjef Ståle Solbakken til VG tidligere onsdag.

Foto: Bjørn S. Delebekk / VG
Read Entire Article