Arbeiderpartiet tror ikke flere barn vil lykkes med mer teori

3 weeks ago 17



Fellesskap og tilhørighet er limet i et godt samfunn. Noe av det viktigste vi gjør som politikere, er å legge til rette for at folk får oppleve fellesskap og tilhørighet. Enten det gjelder fritid, barnehage, skole eller arbeid.

Foto: NTB / NTB

Dette er viktig for regjeringen. Det har den vist blant annet gjennom å innføre gratis kjernetid i SFO og senket prisene på barnehageplass. For Arbeiderpartiet er det viktig at alle barn får mulighet til å delta i fellesskapet som barnehage og SFO er, uavhengig av foreldrenes størrelse på lommeboka.

I løpet av september har regjeringen fremmet viktig politikk på to områder: Hvordan få flere inn i arbeidslivet, og hvordan styrke læringen og trivselen i skolen.

For både den enkelte og for samfunnet er det viktig at enda flere får ta del i arbeidslivet. Derfor vil regjeringen gjøre tre ting: For det første trappe opp og forbedre bruken av arbeidsmarkedstiltak. For det andre etablere forsøk med et arbeidsrettet ungdomsprogram og gi fireårig lønnstilskudd for utsatte unge. For det tredje lage et lavterskeltilbud for å gi unge opplæring på arbeidsplassen, og legge til rette for økt bruk av opplæringstiltak som gir formell kompetanse og mer stabil tilknytting til arbeidslivet. Viktige tiltak for å sikre flere veier inn i arbeidslivet.

Aldri har flere fullført videregående opplæring. Samtidig er det et klart mål at enda flere enn i dag står med fagbrevet eller vitnemålet i hånda etter endt videregående skole.

Da må vi starte med det grunnleggende: øke læringen og tilhørigheten i skolen. Som tidligere rektor så jeg spesielt hvor viktig leseferdighetene var for at barna skulle oppleve mestring og læring i skolen. Ved å følge mottoet «Rett bok til rett barn til rett tid», klarte vi å styrke lesegleden til barna.

Her er regjeringen tydelig: Vi skal ha flere fysiske bøker i klasserommet, og vi skal legge til rette for økt leseglede. Det er viktig for barnas læring. Alle barn er ulike, og lærer best på ulike måter.

En mer praktisk undervisning, valgfag på mellomtrinnet og arbeidslivsfag på ungdomsskolen er noen av tiltakene regjeringen vil gjennomføre. Arbeiderpartiet tror ikke flere barn vil lykkes med mer teori, mer testing og måling, slik høyresiden ønsker.

Skal vi sørge for at flest mulig barn og unge lykkes, må vi sørge for at det er plass til absolutt alle i fellesskapet som skole og arbeid utgjør. Da må vi legge inn innsatsen tidlig, og sørge for at de unge møter en åpen dør inn til både skole og arbeidsliv.

Read Entire Article