Arbeiderpartiet har fem løfter i sitt nye program

1 week ago 9



Arbeid til alle, sterkere velferdsstat, knuse gjengene og sikre forsvaret av Norge. Her er forlaget til nytt partiprogram i Arbeiderpartiet.

Publisert: 30.09.2024 09:36 | Oppdatert: 30.09.2024 09:52

Ap-nestleder Tonje Brenna har ledet arbeidet med å meisle ut forslaget til politikk som partiet skal gå til valg på neste år.

Brenna fremhever at flere har fått en vanskeligere situasjon med blant annet høyere renter. Partiprogrammet har partiet valgt å kalle «Trygghet for morgendagen, tro på fremtiden.»

Fem løfter

Førsteutkastet til Arbeiderpartiets partiprogram er for perioden 2025 - 2029. I det gir partiet fem hovedløfter:

1. Sikre trygg økonomisk styring.

– Folk skal få bedre råd. Ap lover også å bruke rett mengde penger på rett måte for å dempe prisveksten og sikre at renten settes ned.

2. Sikre arbeid til alle.

– Vi lever av hverandres arbeid, og alle har noe å bidra med, sier Brenna.

3. Et tryggere Norge.

Ved å bekjempe kriminalitet, knuse gjengene og sikre forsvaret av Norge. Her foreslås det blant annet å øke grunnbemanningen i politiet. Brenna vil også ha strengere konsekvenser for gjengenes våpenbruk og strengere straffer for gjengvold.

4. En sterkere velferdsstat.

– En skole hvor alle unger kan lykkes, et helsevesen med kortere ventetider og en eldreomsorg der alle kan være trygge på at de får den hjelpen de trenger.

– Arbeiderpartiet vil ha en trygg eldreomsorg hvor vi vil øke grunnbemanningen og redusere vikarbruke, sier Brenna.

5. Nå klimamålene.

– Vi skal lykkes med nødvendig omstilling og samtidig skape arbeidsplasser. Klimaomstillingen må skje rettferdig, og staten skal spille på lag med næringslivet, sier Brenna.

Read Entire Article