Åpner opp om familiedramaet: – Har vært intenst

2 weeks ago 13



De siste tre ukene har Mathias Dyngeland (28) flydd mellom Branns kamper og sykehuset i Trondheim for å ta vare på sin syv måneder gamle sønn.

 Mathias Dyngeland har flere grunner til å smile etter noen tøffe uker. Foto: Thomas Andersen / NTB
  • Steffen Stenersen, VG

    Steffen Stenersen, VG

Publisert: 23.09.2024 11:16

Etter at Brann hadde herjet med Bodø/Glimt i Bergen, fikk Mathias Dyngeland en klem av Bodø/Glimt-spiller Patrick Berg.

Sist de hadde sett hverandre var da Dyngeland måtte forlate landslagssamlingen for tre uker siden.

Da sønnen måtte gjennom en større operasjon på St. Olavs Hospital i Trondheim, var det ikke annet å gjøre for Brann- og landslagskeeperen enn å komme seg nær de han er aller mest glad i.

– Jeg spurte bare om det gikk bra. Som far selv så kjente man på det da han ga beskjed til oss om at han måtte forlate samlingen. Jeg ville bare høre at alt gikk fint, sier landslagskamerat Patrick Berg.

Nå kan Dyngeland heldigvis fortelle at alt går fint med sønnen. I helgen fikk familien endelig komme hjem etter tre uker på sykehus i Trondheim.

– Det er veldig mange mennesker som har sendt gode og hyggelige meldinger. Vi har stått i en tøff periode med en sønn på syv måneder som har gjennomgått en større operasjon, men ting har gått bra. Nå var det godt å komme hjem og alt går heldigvis bra, sier Dyngeland til VG.

Han har knapt trent de siste ukene. Han har fløyet ned til kamper for Brann. Før og etter har han sittet ved familiens side mens sønnen har fått behandling i Trondheim.

– Det har vært intenst. Fysisk, mentalt og følelsesmessig. Det har vært mye, men nå står vi på andre siden og ting har gått bra. Operasjonen har gått fint, ting har roet og stabilisert seg. Det er tøft å bo flere uker på et sykehus i Trondheim der vi ikke har noen rundt oss, så det var godt å komme hjem til egen stue og eget rom, sier Dyngeland.

Mathias Dyngeland kunne feire sammen med lagkamerat Eivind Helland etter kampen mot Glimt. Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN

Hjemme i Bergen har Brann-trener Eirik Horneland latt seg imponere av prestasjonene til sin keeper.

– Han har gjort gode kamper i en vanskelig situasjon. Jeg er veldig glad for at det går godt på hjemmebane og at de er hjemme igjen og skal finne roen der, sier Horneland, og sier Dyngeland nå trenger å komme seg i trening igjen.

Eirik Horneland

Fornøyd Brann-trener

For det har det ikke blitt mye av utenom kampene den siste tiden. Nå gleder keeperen seg til å komme tilbake i rutinene, etter å ha fått et helt nytt perspektiv på hva som er viktig i livet.

– Jeg har bare kost meg i kampene som jeg aldri har gjort før. Ingen nervøsitet, bare spilt med glede. Når du står i de situasjonene så betyr fotball lite, men det er veldig kjekt for meg mentalt å puste litt og ha gleden av å spille. Jeg har forstått hvor lite viktig fotball er og at vi ikke skal ta ting så høytidelig, sier han.

Som fikk være med på en stor Brann-kveld med smadring 4–1 av serieleder Bodø/Glimt. Med en familie med en gladbeskjed i bagasjen hjemme, var det kun smil å spore på pappa og keeper Mathias Dyngeland.

– Herregud. Det er helt fantastisk. Nå er jeg ganske utmattet. Tung i hodet. Men det er utrolig deilig. Det var dette vi drømte om, sier han om festen på Brann Stadion.

Read Entire Article