Aldri før har så mange vært rammet

1 month ago 25



Reisekaos:

Reisefeberen har herjet i sommer. Men medaljen har en bakside, som sørget for ny rekord.

 NTB
UT PÅ TUR: Til tross for dyrtid, har mange prioritert å reise i sommer. Det har resultert i rekorder. Foto: NTB

Publisert 06.09.2024 22:22

Har du stått ved bagasjebåndet og ventet på kofferten din i sommer, uten at den kom? 

Da er du langt fra alene. 

Frende forsikring hadde en økning på 25 prosent flere tilfeller av forsinket bagasje i juli i år, sammenlignet med samme måned i fjor. 

Dette bør du gjøre

Dersom du er redd for at dette skal skje deg, har kommunikasjonssjef Heidi Tofterå Slettemoen i Frende klare tips til deg. 

 Kommunikasjonssjef Heidi Tofterå Slettemoen i Frende sier at unormalt mye bagasje har forsvunnet i sommer.
UNORMALT: Kommunikasjonssjef Heidi Tofterå Slettemoen i Frende sier at unormalt mye bagasje har forsvunnet i sommer.

 – Når bagasjen forsvinner så ofte som julitallene tyder på, er det svært viktig at du pakker alt det essensielle i håndbagasjen din. Ikke legg medisiner, nøkler eller annet du ikke klarer deg uten i innsjekket bagasje, sier Slettemoen. 

Når det gjelder antall skader på reise, hadde Frende en økning på 10 prosent i juli. 

– Vi så en spesiell økning i mobilsaker i juli, sammenlignet med samme måned i fjor. Mange av sakene handlet om uhell der mobiler ble ødelagt eller knust. Men også rene tyverier av mobiler hadde en sterk økning, sier hun. 

 Ole Enes Ebbesen / TV 2
UPS: Knuste, ødelagte og stjålne mobiltelefoner har vært en gjenganger i sommer. Foto: Ole Enes Ebbesen / TV 2

– All time high

Også Gjensidige har sett en økning i antallet saker med bagasjetrøbbel i sommer. 

Kommunikasjonssjef Bjarne Aani Rysstad i Gjensidige opplyser at de i løpet av sommeren hadde nærmere 11.000 saker, som handlet om tyveri eller skade på bagasje og eiendeler. 

– Det er en økning på 1400 saker fra tidligere år, sier Rysstad. 

 Ole Enes Ebbesen / TV 2
BAGASJETRØBBEL: Unormalt mange opplevde at bagasjen forsvant eller ble forsinket i sommer. Foto: Ole Enes Ebbesen / TV 2

Men det som har utmerket seg mest hos Gjensidige i sommer er reiseskadesaker. 

– Det har vært «all time high» når det gjelder reiseskadesaker. Vi har vært oppe i 3000 skademeldinger ukentlig, sier Rysstad.

 Magnus Nøkland / TV 2
REKORD: Kommunikasjonssjef Bjarne Aani Rysstad i Gjensidige forteller om en rekordsommer, når det gjelder én type saker. Foto: Magnus Nøkland / TV 2

Skadesakene har vært innen alle områder, men tap og skade av reisegods troner øverst. 

Årsaken til de mange sakene mener han handler om at det er veldig mange som har vært på reise. 

– Muligens spiller økonomien inn også. I trangere tider er det flere som bruker forsikringen sin for å få dekket også mindre utgifter, sier Rysstad.

For Gjensidiges del har det ikke vært noen spesielle hendelser i sommer, men det har heller vært mer snakk om «hverdags-hendelser». 

– Spinnvill historie

Hverdagslig er langt ifra saken som kommunikasjonssjef Ellen Paulsen i If Europeiske Reiseforsikring kan fortelle om. 

– Vi hadde en ganske spinnvill historie, med en kunde som ble frastjålet penger og andre verdigjenstander, sier Paulsen. 

 If
UNIK: Kommunikasjonssjef Ellen Paulsen i If Europeiske Reiseforsikring fikk inn en ganske så unik og spinnvill sak fra en av deres kunder. Foto: If

If-kunden trodde verdigjenstandene lå trygt i bagasjerommet på en taxi. 

– Men det viste seg at taxien var bygget om. En mann lå inni bagasjerommet og forsynte seg grådig fra bagasjen, mens taxien var i fart, forteller Paulsen. 

Sjåføren i taxien skal ha spilt høy musikk hele veien, så den intetanende kunden oppdaget ingenting før bagasjen skulle pakkes ut på hotellet.

– Heldigvis er en slik opplevelse ganske unik, men veldig lite hyggelig for den som ble rammet, sier kommunikasjonssjefen. 

Denne sommeren har også If Europeiske Reiseforsikring hatt flere tilfeller av drosjer som har kjørt av gårde med all bagasjen, straks alle passasjerene har gått ut av bilen. 

– Derfor anbefaler vi at minst én sitter igjen til bagasjen er tatt ut. Og ikke la bagasjen ikke står ubevoktet, selv om du «skal bare», sier Paulsen. 

Read Entire Article