Aftenposten: Varaordfører ut mot Oslo kommune etter stupeulykke

4 hours ago 2



 Bjørn S. Delebekk / VGGeir Kåre Nyland ble lam etter en stupeulykke ved Munch brygge Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Oslos varaordfører, Julianne Ofstad (FrP), vil at kommunen skal droppe anken etter stupeulykke og går dermed ut mot sin egen kommune.

fredag 20. september kl. 12:05

Det skriver Aftenposten. Oslo kommune valgte å anke saken mot Geir Kåre Nyland til høyesterett. Han ble lam etter en stupeulykke ved Munch Brygge ved Sørenga, men han har vunnet mot kommunen i to omganger.

– Oslo kommunes håndtering fremstår som ansvarsfraskrivelse. Vi snakker her om et menneske som har fått livet snudd på hodet. Nå må kommunen ta ansvar og bidra til at Geir Kåre Nyland får den oppreisningen både Tingretten og Lagmannsretten har slått fast at han skal ha, sier Ofstad til Aftenposten.

Det var i mai 2021 at Nyland skulle ta en dukkert i Bjørvika i Oslo. Han utførte et såkalt «militærstup» med hodet først og armene ned langs kroppen.

Hodet traff et betongelement halvannen meter under vannflaten. Den tidligere MMA-utøveren mistet umiddelbart følelsen og kontrollen fra brystet og ned. Nyland fikk en komplett ryggmargsskade og ble lam fra livet og ned.

Tingretten slo fast at sikringstiltakene på stedet ikke var tilstrekkelige på ulykkespunktet.

Da det ble kjent at Oslo kommune anker saken til Høyesterett skrev Nylands advokat, Christian Lundin, følgende i en sms til VG:

– Det er svært beklagelig at kommunen anker dommen, og det er spesielt oppsiktsvekkende at den gjør det på fristens siste dag. Det viser en totalt manglende forståelse for hvilken belastning saken har.

Read Entire Article