Aften­pos­ten: Poli­tiet hadde samtale med Høiby i fjor

1 month ago 16



Politiet bekrefter overfor Aftenposten at de har hatt en forebyggende samtale med Marius Borg Høiby. Det skjedde blant annet på grunn av kongehusets sikkerhet.

Politiet hadde en samtale med Marius Borg Høiby i fjor. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Tirsdag skrev Se og Hør at politiet i fjor høst oppsøkte kronprinsessens sønn på Skaugum for å «advare ham». Nå bekrefter enhetsleder Frode Larsen i Oslo politidistrikt overfor Aftenposten at de hadde en forebyggende samtale med Høiby i fjor.

– Politiet foretar jevnlig forebyggende samtaler med enkeltpersoner som kan oppholde seg/befinner seg i et kriminelt miljø. Samtalene er et tidlig forebyggende tiltak, sier Larsen til avisa.

Politiet vurderte at det var hensiktsmessig å gjennomføre en slik samtale med Høiby, sier han.

– Det ble også vurdert nødvendig fordi politiet har et utvidet ansvar for sikkerheten til kongehuset og kongefamiliens medlemmer. Konkrete vurderinger rundt årsaken til samtalen eller innholdet i denne, ønsker ikke politiet å gå nærmere inn på, sier han til Aftenposten.

27-åringen er siktet for trusler, kroppskrenkelse og skadeverk mot en ekskjæreste, og to andre ekskjærester har anklaget ham for psykisk og fysisk vold.

Høiby reiste onsdag 28. august til Italia etter råd fra forsvareren, advokat Øyvind Bratlien. Begrunnelsen var at han «hadde behov for ro». Ifølge advokaten er han der på ubestemt tid.

Read Entire Article