Advarer Liverpool: – Den enkleste starten

12 hours ago 6



Arne Slot har hatt tidenes start av en Liverpool-manager. Fansen jubler. Ekspertene advarer.

 Mohamed Salah og Kostas Tsimikas jubler etter det andre målet i Champions League-møtet med Bologna. Foto: PAUL ELLIS / AFP / NTB

Publisert: 17.10.2024 22:06

Seks seire på syv kamper har sendt Liverpool til topps på tabellen, i tillegg er Milan og Bologna slått i Champions League – og West Ham i ligacupen.

Men: Arne Slots lag har ennå ikke blitt testet mot topplagene i Premier League.

Liverpool har slått Ipswich, Brentford, Manchester United, Bournemouth og Crystal Palace – mens den eneste flekken er 0–1-tapet for Nottingham Forest.

  • Alle lagene Liverpool har møtt ligger fra 10. til sisteplass. Forest på tiende er altså pr. nå den sterkeste motstanderen og også det eneste laget som har slått Liverpool.

Og serielederens foreløpige motstandere imponerte ikke veldig i forrige sesong heller:

  • Bare Manchester United (nummer 8) og Crystal Palace (10) var inne blant de ti beste.
VG Live

– Statistisk sett har de hatt den enkleste starten av alle, påpeker Jon Mackenzie i taktikkpodkasten The Athletic FC.

– Å ha denne suksessen som en ny manager nesten uten nye spillere nesten uten nye spillere Bortsett fra Federico Chiesa, men han har nesten ikke spilt, bare 18 minutter i ligaener uansett veldig sterkt. Jeg kan ikke huske et lignende eksempel. Men de har hatt en enkel start med tanke på motstanderne, sier sportsnettstedets Liverpool-ekspert Tim Spiers i den samme podkasten.

Nå venter betraktelig tøffere motstand. De fire neste: Chelsea (4. plass), Arsenal (3.), Brighton (6.) og Aston Villa (5.).

 Liverpool ar vunnet seks av syv seriekamper. Her gir manager Arne Slot instrukser til Alexis Mac Allister i hjemmemøtet med Ipswich. Foto: David Klein / Reuters / NTB

Leder i den norske supporterklubben Pål Chr. Møller, frykter ikke at dårlige motstandere er grunnen til den gode starten, og at det vil se helt annerledes ut om noen uker.

– Selv om vi ikke har møtt lag som Chelsea, Arsenal og City, har vi absolutt hatt tøffe kamper. Og vi har vunnet alle bortekampene. Ingen av dem er enkle. Det er vanskelig å be om så mye mer, og det er grunn til å fortsette å være optimist, sier Møller.

Pål Chr. Møller

Leder av Liverpools norske supporterklubb

– Hva har vært mest imponerende med Slots start?

– Det er bare å innrømme at det var mye usikkerhet før han kom. Men Liverpool har greid å finne en som passet inn i systemet, ikke en med et stort ego som vil endre klubben, som vi har sett eksempler på andre steder.

– Slot hadde aldri trent noe lag utenfor Nederland, aldri vært i Champions League. Den overgangen er stor, men han har greid å utvikle og bygge videre på det fantastiske laget Jürgen Klopp etterlot seg. Jeg tror det lenge siden det har skjedd, at en ukjent manager i en toppklubb i Premier League imponerer på denne måten så fort. Kanskje vi må tilbake til da Arsène Wenger kom fra japansk fotball til Arsenal (i 1996).

– Kanskje det var på tide med en ny manager etter Klopp?

– Haha, det er jo blitt sagt at hans voldsomme intensitet kunne slite ut folk, svarer Møller, uten på noen måte å kritisere den tyske managerhelten som ledet og løftet Liverpool i nesten ni år.

– Husk at vi ledet serien ved påsketider i fjor. Men så virket det som lufta gikk litt ut av ballongen. Laget klarte ikke å holde intensiteten oppe. Det var ekstremfotball. Nå er vi litt mer forsiktige bakover, sier mannen som leder landets største supporterklubb, med rundt 50.000 betalende medlemmer.

Tidligere Liverpool-spiller Jason McAteer (53) er blant dem som advarer mot at en motgangsperiode vil komme snart. Overfor Gambling Zone sier han:

– Slot har ikke møtt problemer til nå, men de vil komme. Hvis Liverpool begynner å tape noen kamper, eller hvis de får skader på nøkkelspillere, så får vi se hvordan han takler det. Han må også ta noen avgjørelser om å rotere mer på laget sitt. Etter hvert som kampene kommer tettere vil det bli vanskeligere, påpeker McAteer.

Read Entire Article