Adeyemi ga Celtic sjokkbehandling – hattrick da Dortmund vant 7-1

5 days ago 14

Karim Adeyemi var den store spilleren og gjorde hattrick da Borussia Dortmund hentet Celtic ned på jorda med 7-1-seier i mesterligaen tirsdag.

Karim Adeyemi (til v.) herjet med Celtic i mesterligaen tirsdag. Foto: Martin Meissner, AP / NTB

Celtic vant stort i første runde og hadde bare Bayern München foran seg på tabellen, men laget kom til kort i Tyskland. Adeyemi scoret tre ganger og skaffet et straffespark i løpet av første omgang.

Julian Ryerson og hans lagkamerater i Borussia Dortmund har fått en ypperlig start på ligaspillet med to storseirer. I åpningskampen ble Brugge slått 3-0 på bortebane.

Hjemmelaget tok ledelsen tidlig med Emre Cans scoring på straffespark i det 7. minutt etter at Kasper Schmeichel felte Jamie Gittens.

Celtic utlignet bare to minutter senere. Arne Engels la inn fra høyre. Can greide ikke å klarere med hodet, og ballen traff Celtic-spiller Daizen Maeda i hoften og spratt i mål.

Adeyemi-show

To nye minutter senere var Dortmund foran for godt, og Adeyemi hadde startet sitt show. Julian Brandt spilte fram Adeyemi, som parkerte en motspiller og scoret fra spiss vinkel.

I det 29. minutt økte Adeyemi ledelsen med en kanonkule i nærmeste kryss, og samme mann skaffet straffesparket Guirassy omsatte i 4-1 fem minutter før halvtid.

Adeyemi hadde likevel tid til å fullføre sitt hattrick før pausesignalet. Maeda somlet med ballen rett utenfor egen 16-meter, og Adeyemi stjal den fra ham før han gjorde 5-1.

Fra 5-1 til 1-7

Celtic var høyt oppe etter 5-1 over Slovan Bratislava i mesterligaåpningen, men lå under med samme sifre halvveis tirsdag.

Den andre omgangen ble ikke like tøff, men Guirassy økte til 6-1 midtveis i omgangen. Innbytter Felix Nmecha fastsatte resultatet i det 79. minutt.

Ryerson spilte hele kampen som hjemmelagets venstreback.