87 personer skal være drept eller savnet etter israelsk angrep

8 hours ago 5



Flere bolighus skal ha blitt jevnet med jorden i Beit Lahia. FN fordømmer angrepene.

 Islam Ahmed / AFP
LAGT I GRUS: Palestinere undersøker en bygning etter et israelsk luftangrep mot byen Beit Lahia i Nord-Gaza lørdag 19. oktober. Foto: Islam Ahmed / AFP

Publisert 20.10.2024 13:14 Sist oppdatert 4 minutter siden

87 personer er drept eller savnet i ruinene etter et israelsk angrep mot hus i byen Beit Lahiya lørdag, ifølge helsedepartementet på Gazastripen. 

I tillegg er over 40 såret i angrepet, melder de.

Israels forsvar (IDF) sier at de undersøker hendelsene, men påstår at tallet er for høyt og ikke samsvarer med informasjonen de har.

– Våre sivilforsvarslag har hentet ut 73 martyrer og et stort antall sårede som følge av det israelske luftforsvarets angrep mot et boligområde i Beit Lahia i Nord-Gaza, sa talsperson Mahmud Bassal for sivilforsvaret i den palestinske enklaven lørdag.

Se flere bilder i galleriet under:

Før angrepet sa Bassal at over 400 personer var drept nord på Gazastripen i løpet av de to siste ukene.

– Marerittet i Gaza forverres. Det utspiller seg forferdelige scener i Nord-Gaza, midt i konflikten og nådeløse israelske angrep, skriver FNs spesialkoordinator for Midtøsten, norske Tor Wennesland, i en uttalelse på X søndag.

Han sier at angrepene mot Beit Lahia kommer etter uker med økte og tyngre angrep, som igjen har ført til et høyt antall sivile drepte og nesten en total mangel på nødhjelp som slippes inn til befolkningen i nord. 

 Islam Ahmed / AFP
DREPT: Palestinere i sorg etter at en rekke mennesker ble drept i Beit Lahia lørdag. Foto: Islam Ahmed / AFP

Her er det antatt at rundt 400.000 mennesker nå er fanget.   

– Jeg fordømmer de fortsatte angrepene på sivile. Denne krigen må ta slutt og gislene som holdes av Hamas, må løslates, fordrivelsen av palestinere må ta slutt og alle sivile må beskyttes der de er, fortsetter han.

 Islam Ahmed / AFP
SÅRET: En palestinsk gutt får helsehjelp etter å ha blitt såret i israelske luftangrep mot Beit Lahia lørdag. Foto: Islam Ahmed / AFP

Siden Israel startet krigføringen på Gazastripen, er minst 42.600 palestinere drept og over 99.000 såret, ifølge helsemyndighetene. 

De fleste av disse skal være barn og kvinner.

Read Entire Article