8. mai må feires på en verdig måte!

2 hours ago 4



Publisert: 22.10.2024 07:00

Dette er et debattinnlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å delta i debatten, kan du lese hvordan her.

Minnet om frigjøringsdagen 8. mai 1945 er i ferd med å dø ut. Skal vi virkelig la det skje uten en ordentlig 80-årsmarkering?

For mange er 8. mai bare en dag i kalenderen. Bortsett fra en seremoni på Akershus festning og noen flagg her og der får ikke dagen respekten den fortjener. Vi nærmer oss 80-årsjubileet for 8. mai 1945. Jeg mener vi bør feire frigjøringsdagen på nasjonal basis!

8. mai var ikke bare en dag for jubel, men også en dag for sorg, tap og gjenoppbygging. Med Russlands militære opptrapping og invasjonen av Ukraina er det viktigere enn noen gang å kjenne til historien om krigen og frigjøringen.

De fleste i min generasjon har ikke gjenlevende familie som levde under krigen. Men hvis unge i hele Norge ville fått snakke med øyenvitner, hadde det gitt oss en sterkere forståelse av 2. verdenskrig. Dette kan være det siste jubileet vi har levende øyenvitner igjen.

La oss skape en 8. mai-feiring som involverer alle. En dag der unge kan lære, voksne kan diskutere og gamle kan huske det som skjedde for nesten 80 år siden.

Sølve Bovim Bugge (14)

Oslo

Read Entire Article