40 nye anklager mot Mohamed Al-Fayed

2 weeks ago 16



En lang rekke kvinner anklager den egyptiske forretningsmannen for overgrep og seksuell trakassering.

Den avdøde egyptiske forretningsmannen Mohamed Al-Fayed. Foto: Kamil Zihnioglu, AP / NTB

Publisert: 11.10.2024 13:08

Kortversjonen

Saken mot avdøde Mohamed Al-Fayed vokser seg stadig større. De første fem anklagene om voldtekt kom i en BBC-dokumentar i september.

Al-Fayed eide blant annet det eksklusive varemagasinet Harrods.

Totalt har politiet i London mottatt 40 nye anklager mot Al-Fayed. Det skriver de i en pressemelding fredag. Anklagene gjelder seksuelle overgrep og voldtekt i tidsperioden fra 1979 til 2013.

Også BBC har mottatt en rekke henvendelser fra personer som mener de ble utsatt for seksuell trakassering, seksuelle overgrep og voldtekt. Totalt har de fått 65 henvendelser siden dokumentaren gikk på luften. 37 av dem jobbet i Harrods.

– Majoriteten av informasjonen vi har mottatt, er relatert til Al-Fayeds eierskap av Harrods. Vi kontakter nå representanter for andre organisasjoner knyttet til Al-Fayed, for å sikre at alle berørte blir identifisert og har mulighet til å snakke med oss, sier kommandør Stephen Clayman i London-politiet.

Politiet oppfordrer flere potensielle ofre til å ta kontakt.

Avviste alle anklager

Dette er ikke første gang Al-Fayed har fått anklager mot seg. I 1997 sto fire kvinner frem og anklaget ham for seksuell trakassering, og i 2008 ble han anklaget for å ha forgrepet seg på en 15 år gammel jente, viser en tidslinje Sky News har laget.

Al-Fayed nektet selv for alle anklagene som ble rettet mot ham før han døde i august i fjor.

Al-Fayed ble født i Alexandria i Egypt, og begynte karrieren med å selge sprudlevann. Han bygget familieformuen i eiendom, shipping og bygge- og anleggsvirksomhet, først i Midtøsten og senere i Europa.

I tillegg til Harrods eide Al-Fayed fotballklubben Fulham og Ritz-hotellet i Paris.

Al-Fayeds sønn, filmprodusenten Dodi Fayed, døde i august 1997 i samme bilulykke som prinsesse Diana.

– Vi er forferdet

Harrods har tidligere i en uttalelse beklaget overfor de fem kvinnene i BBC-dokumentaren. De hevder at Harrods i dag er en helt annen organisasjon enn den som ble eid av Al-Fayed mellom 1985 og 2010.

– Vi er helt forferdet over påstandene, har en representant for kjeden uttalt, ifølge CNN.

Read Entire Article