120 PC-er stjålet fra videregående i Sørumsand

1 week ago 8



  • 120 PC-er stjålet fra videregående i Sørumsand

    I løpet av helgen har det vært innbrudd på Sørumsand videregående skole, melder politiet på X.

    Det skal ha blitt stjålet 120 PC-er og 10–15 mobiltelefoner. Politiet ønsker tips om saken.

    Tips kan sendes inn via politiet.no.

  • Reagerer på at AP dropper tannhelsereform i nytt program

    Rødt liker dårlig at AP dropper tannhelsereform i nytt program.

    – Det er skuffende at punktet om å innføre en tannhelsereform er tatt ut i programforslaget til Arbeiderpartiet, og jeg håper at dette er en glipp som rettes opp. Det bør ikke koste mer å gå til tannlegen enn det koster å gå til fastlegen, sier Seher Aydar, helsepolitisk talsperson i Rødt.

     Denne formuleringen er borte fra programmet:

    «Gjennomføre en tannhelsereform, med gradvis utvidelse av den offentlige tannhelsetjenesten, der vi prioriterer unge voksne og grupper som ikke har mulighet til å få gjennomført nødvendig tannhelsebehandling.»

  • Dødsulykken i Sandvika: Bilen ble tilbakekalt i 2022

    – Bilprodusenten har bekreftet at ulykkesbilen ble tilbakekalt i juni 2022.

    Det forteller politiadvokat Kathrine Eilertsen til NRK. Bilen ble reparert for feil på akselerasjon.

    Ifølge politiadvokaten ble bilen inspisert og modifisert i henhold til tilbakekallingen.

    – Vi kan ikke si noe mer før vi får de tekniske undersøkelsene fra Statens vegvesen.

    En mann i 60-årene omkom etter at bilen hans kjørte gjennom autovern og nettinggjerde og falt fra fjerde etasje i parkeringshuset på Sandvika Storsenter i Bærum mandag 23. september.

  • Trondheim: Arbeider har fått en større glassrute over seg

    Det er meldt om en arbeidsulykke i Trondheim, melder politiet.

    En arbeider har fått en større glassrute over seg. Arbeideren er frigjort, men er skadet.

    Klokken 10.32 melder politiet at pasienten fremstår som alvorlig skadet. Helse jobber på stedet nå.

  • Budsjettlekkasje: 15 millioner kroner til Det Norske Teatret

    Teatersjef Erik Ulfsby ved Det Norske Teatret i Oslo er fornøyd med at regjeringen setter av 15 millioner kroner i statsbudsjettet til dem.

    Teatersjef Erik Ulfsby ved Det Norske Teatret i Oslo er fornøyd med at regjeringen setter av 15 millioner kroner i statsbudsjettet til dem. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

    15 millioner kroner settes av til Det Norske Teatret i regjeringens forslag til statsbudsjett for 2025.

    – Dette er noe vi har jobbet for lenge. Når man da får gjennomslag, og i denne størrelsesordenen, så er det en enorm lettelse og glede i hele teateret. Så nå er det masse vi kan gjøre, sier teatersjef Erik Ulfsby til NRK.

    Det Norske Teatret er et viktig teater for oss, sier kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery (Ap).

    – Det å styrke deres virksomhet nå er viktig da det har vært flere krevende år tidligere, sier hun.

    Teateret ligger i Oslo. De spiller i hovedsak dramatikk på nynorsk.

  • DSB anbefaler at ressurser til sikringsarbeid økes kraftig

    Campingplasser i Aurdal/Bagn ble oversvømmet som følge av ekstremværet Hans i fjor sommer.

    Campingplasser i Aurdal/Bagn ble oversvømmet som følge av ekstremværet Hans i fjor sommer. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

    Ekstremværet Hans førte til skader for over 7 milliarder kroner. Håndteringen var i hovedsak god, men DSB anbefaler flere ressurser til sikringsarbeid.

    – I all hovedsak ble ekstremværet håndtert på en meget god måte. Tidlig og god varsling var avgjørende for en god og samordnet håndtering. Ressurser fra sentrale, regionale og lokale aktører jobbet godt sammen, sier direktør Elisabeth Aarsæther i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB).

    DSB har evaluert håndteringen av ekstremværet.

    Hans traff Sør-Norge 7. august 2023 og førte med seg jordskred, flomskred, flommer og oversvømmelser. Det ble store skader på infrastruktur og eiendommer, og kostnadene er over 7 milliarder kroner, ifølge DSB.

    De anbefaler at ressurser til sikringsarbeid bør økes betraktelig. I tillegg bør det vurderes å redusere kommunenes økonomiske egenandel til dette arbeidet.

  • Politimann nekter straffskyld for å ha skutt mann i kneet

    Politibil nær stedet der en mann ble skutt av politiet etter det som skal ha vært en trusselsituasjon utenfor et varehus i Hillevåg i Stavanger i 2022.

    Politibil nær stedet der en mann ble skutt av politiet etter det som skal ha vært en trusselsituasjon utenfor et varehus i Hillevåg i Stavanger i 2022. Foto: Carina Johansen, NTB

    I desember 2022 ble en mann skutt i kneet av politiet under en pågripelse i Stavanger. Politimannen som skjøt, nektet straffskyld da rettssaken startet i Sør-Rogaland tingrett i Stavanger mandag, ifølge Stavanger Aftenblad.

    Mannen i 30-årene ble skutt av politiet i forbindelse med en melding om at han skar opp bildekk på en parkeringsplass i Hillevåg. Ifølge politiet oppsto det en trusselsituasjon.

    I forbindelse med trusselsituasjonen ble det avfyrt skudd fra politiet som traff 30-åringen i kneet. Mannen ble ikke livstruende skadet.

    Politimannen står tiltalt for uaktsomt å ha voldt betydelig skade på kropp eller helse, samt for grovt uaktsomt brudd på tjenesteplikt.

    Ifølge tiltalen hadde politimannen egentlig til hensikt å lyssette personen med lykten på pistolen. Istedenfor trakk han avtrekkeren for langt, og det gikk av et skudd.

    Videre er mannen tiltalt for «å ha utøvd offentlig myndighet og grovt uaktsomt brutt sin tjenesteplikt», fordi det ikke var nødvendig å skyte umiddelbart.

  • India halverer eksport-tollen på ris etter gode avlinger

    Indiske risbønder har hatt et godt år, det betyr lavere priser på ris i store deler av verden.

    Indiske risbønder har hatt et godt år, det betyr lavere priser på ris i store deler av verden. Foto: Mukhtar Khan / AP / NTB

    Mye regn har gitt gode risavlinger. Indias rislagre er fylt opp, det betyr lavere rispriser for store deler av verden.

    Eksport-tollen på 20 prosent halveres til 10 prosent for dampet ris, for hvit ris kuttes tollen helt. Dermed blir risen billigere for de over 140 landene som kjøper indisk ris.

    I 2022 sto det indiske markedet for over 40 prosent verdens riseksport, salget fikk derimot en knekk i fjor da mindre regn enn vanlig svekket avlingene. Indiske myndigheter innførte høye tollsatser og eksporten ble redusert.

    India er den største eksportnasjonen av ris, større enn de neste fire nasjonene på listen til sammen. Derfor er det ventet at lavere rispriser på indisk ris også vil presse prisene ned i de konkurrerende rismarkedene i land som Thailand, Vietnam, Pakistan og Myanmar.

Read Entire Article