100 aktivister varsler blokade av området rundt oljemesse i Stavanger

1 month ago 21



Sammen med den kjente klimaaktivisten Greta Thunberg fra Sverige, er aktivistgruppen Extinction Rebellion i gang med en blokade av veiene inn til ONS-området.

Bildet er fra lørdag da Extinction Rebellion (XR) og Greta Thunberg aksjonerte mot Equinors prosessanlegg for gass og lettolje i Tysvær. Nå er de i Stavanger for å demonstrere mot ONS, også kalt oljemessen. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Ifølge aktivistgruppen (XR) skal rundt 100 personer delta i blokaden, hvis formål er å hindre oppstarten av olje- og energikonferansen ONS.

ONS, eller Offshore Northern Seas, kalles på folkemunne for oljemessen. Konferansen arrangeres annethvert år i Stavanger og er blant verdens største olje- og energimesser.

– ONS er en stor grønnvaskingsfest for fossilmakten. Enorme pengesummer har i tiår blitt brukt til å stoppe livsviktig klimahandling, sier aktivistgruppens talsperson Jonas Kittelsen.

Klimaaktivistene ber politikerne om å lage en plan for utfasing av olje og gass.

Aksjonen er en del av aksjonsperioden til Extinction Rebellion mot ONS. Greta Thunberg sitter i rundkjøring på vei inn til konferanseområdet i Henrik Ibsens gate, opplyser gruppen.

Read Entire Article