Laksemilliardæren spøker med at han ikke lenger kan kjøre rundt i fet bil etter at finansministeren innførte lakseskatten.
Publisert: Publisert:
Nå nettopp
Kortversjonen
- Laksemilliardær Gustav Witzøe spøker om å ikke kunne kjøre rundt i fet bil etter lakseskatten ble innført.
- Han kritiserer staten for å ta store deler av investeringskapitalen fra kystdistriktene.
- Witzøe mener formuesskatten gir økonomiske forskjeller mellom norske og utenlandske eiere.
Oppsummeringen er laget av AI-verktøyet ChatGPT og kvalitetssikret av E24s journalister
Salmars grunnlegger Gustav Witzøe humrer godt fra scenen på Arctics investorkonferanse når han blir sammenlignet med hovedpersonen i Netflix-serien «Milliardærøya».
Der blir han spurt om han også kjører rundt på Frøya i fet bil midt på natten for å kjøpe aksjer.
– Det er litt i nærheten av sannheten, for faren min var drosjeeier før i tida, så jeg måtte kjøre drosje, så det er riktig, sier han.
– Men i senere tid, når jeg nær sagt hadde hatt mulighet til å kjøre rundt sånn, så har jo Vedum tatt de kronene som er spart opp, nær sagt, så er det jo umulig å kjøre rundt i fet bil og tilby noen ting, sier han, til høy latter i salen.
Les på E24+
Salmar satser heller offshore i Skottland enn Norge
Formuesskatt eller lakseskatt?
På spørsmål om hva som er viktigst å få bort av formuesskatten eller lakseskattenlakseskattenRegjeringen har vedtatt en ekstra skatt på 25 prosent på grunnrenten i oppdrett av ørret og laks. Grunnrenten defineres som verdien av en felles naturressurs, og viser seg som ekstra overskudd i bedrifter som gjennom konsesjoner får utnytte ressursen., svarer Witzøe:
– Det som forundrer meg med lakseskatten, er først og fremst at staten tør å ta så mye investeringskapital ut av kystdistrikt. En stat som nærmest renner over av penger, med et stort Oljefond og i det hele tatt, for det er jo behov for de pengene.
– Det er jo den kapitalen som vi må bruke til å investere i bedre fiskevelferd, men også løse noen av de andre problemene, tilføyer han.
Witzøe ser annerledes på formuesskatten.
– Det er noe helt annet, for det skaper store forskjeller mellom norske og utenlandske eiere, understreker han.
Les også