Whoopi Goldberg ut mot amerikanske «Skal vi danse»: – Et stort slag i trynet

1 month ago 13


 Richard Shotwell / AP / NTBWhoopi Goldberg er én av to programledere i talkshowet «the View». Foto: Richard Shotwell / AP / NTB

Den amerikanske talkshow-verten er kritisk til at Anna Sorokin «Delvey» skal delta.

lørdag 7. september kl. 15:12

– Dette er et stort i slag i trynet til mange mennesker som har forsøkt å komme tilbake til dette landet og familier som er revet fra hverandre, sa Goldberg (68) nylig på showet, ifølge kjendismagasinet People.

Kritikken kommer etter at det ble kjent at Anna Sorokin, bedre kjent under navnet «Anna Delvey», skal delta i danseprogrammet.

Skal vi danse? Anna Sorokin «Delvey» – med fotlenken på.   Foto: Andrew Eccles / AP / NTBSkal vi danse? Anna Sorokin «Delvey» – med fotlenken på. Foto: Andrew Eccles / AP / NTB

Under det falske navnet utga russiskfødte Anna Sorokin seg for å være en steinrik, tysk arving. Hun levde i årene 2013–2017 et luksusliv blant New Yorks elite ved hjelp av løgn og manipulasjon.

Historien er skildret i strømmetjenesten Netflix sin dramaserie «Inventing Anna» – som ble en stor suksess.

Hun slapp ut av fengsel i oktober 2022, men må bruke fotlenke og får ikke bevege seg fritt utenfor New York.

– Jeg tenker på alle familiene som har hatt familiemedlemmer som ble arrestert av ICE, som har gått til retten for å få tilbake faren eller moren eller broren sin. Og så denne kvinnen, de ga henne tillatelse til å gjøre dette, sier Goldberg.

ICE står for «Immigration and Customs Enforcement». En politienhet som jobber med innvandring og toll. Goldberg viser her til at Sorokin har fått tillatelse til å delta i «Skal vi danse», selv om hun er underlagt husarrest.

– Er det et todelt system her med ICE?

Sitter i husarrest

Anna Sorokin under rettssaken i 2019. Foto: Richard Drew / AP / NTB

Anna Sorokin ble dømt til 12 års fengsel for bedrageri og tyveri i 2019, samt å måtte betale tilbake rundt 199.000 amerikanske dollar til ofrene for bedrageri.

Like etter løslatelsen ble hun satt i varetekt av immigrasjonspolitiet, ICE, for brudd på visavilkårene. Siden da har hun levd i husarrest i New York, og kjempet mot en utsendelsesordre.

– Ha kontroll på faktaene

Goldberg hevdet i talkshowet at Sorokin fortsatt skyldte folk penger:

– Jeg forstår ikke hvorfor hun får bli!

Sorokin kontrer tilbake:

– Du får ha dine meninger, men du bør i det minste ha kontroll på faktaene. Jeg har sonet min tid og betalt alle tilbake fullt og helt for over tre år siden. Ser frem til rettelsen, på lufta, sier hun i en uttalelse til Page Six.

Sorokin betalte ofrene for bedrageriet tilbake med pengene hun fikk fra Netflix.

Hun har tidligere sagt at det tok ti dager før immigrasjonsmyndighetene godtok at hun fikk delta på «Skal vi danse». Da måtte hun dra rett til Los Angeles for å starte.

– Det er ikke så seriøst. Hvis noen er opprørt over castingen til et danseshow så vet jeg ikke hva jeg skal si til dem, sier Sorokin.

Tips oss

Har du tips til denne saken?

Send oss informasjon, bilder eller video

Tips oss

Read Entire Article