Vil stramme inn «Temu-regel»

3 weeks ago 13


Nye tiltak skal gjøre det vanskeligere for Shein og Temu å sende billige varer til USA uten toll.

 Biden-administrasjonen la fredag frem nye forslag til tiltak for å stanse det de mener er misbruk av toll-regel. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / NTB

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Biden-administrasjonen vil gjøre det vanskeligere for kinesiske nettbutikker å sende billige pakker til USA.

Fredag annonserte de nye tiltak for å stanse det de mener er misbruk av en toll-regel, skriver CNBC.

Et nytt regelforslag vil hindre kinesiske varer å være underlagt spesielle tollfritak.

Fritakene, kjent som «de minimas-regel», tillater pakker med en verdi på under 800 dollar å komme inn i USA med relativt lite toll og kontroll.

I løpet av det siste tiåret har antallet slike småforsendelser eksplodert, fra omtrent 140 millioner til over en milliard, ifølge et estimat fra Det hvite hus.

– Den drastiske økningen i de minimas-forsendelser har gjort det stadig vanskeligere å målrette og blokkere ulovlige eller usikre forsendelser som kommer inn i USA, sa Daleep Singh, nestleder for internasjonal økonomi i Det hvite hus, til journalister fredag, ifølge CNBC.

Les på E24+

Alt er galt med Temu

Falt på børsen

Amerikanske myndigheter mener eksplosjonen i de minimas-forsendelser i stor grad er drevet av noen få kinesisk-tilknyttede nettbutikkgiganter som Shein og Temu.

De bruker unntaket til å sende klær og billige husholdningsvarer for millioner av dollar fra fabrikker i Kina direkte til amerikanske kunder.

Temu er eid av det kinesiske selskapet PDD Holdings. Selskapet sin aksje endte ned 2,4 prosent på Wall Street fredag etter at nyheten ble kjent.

Selskapet hadde inntekter på 4,4 milliarder dollar i andre kvartal i år. Det er en økning på 144 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Temu har også blitt veldig populært i Norge.

Les på E24+

– Bruker alle triksene

– For lenge unngått toll

«De minimas»-regelen, ble innført i 1930 for å gjøre det enklere for reisende å ta med seg varer hjem fra utlandet, skriver Reuters.

I 2015 ble grensen hevet fra 200 til 800 dollar for å hjelpe små bedrifter, inkludert selgere på e-handelsplattformer som eBay.

Men nå mener Biden-administrasjonen kinesiske nettbutikker utnytter denne regelen for å unngå å betale toll.

– Amerikanske arbeidere og bedrifter kan utkonkurrere hvem som helst på like vilkår, men kinesiske e-handelsplattformer har for lenge unngått toll ved å misbruke «de minimas»-unntaket, sier USAs handelsminister Gina Raimondo, ifølge Reuters.

Read Entire Article