Vår Energi faller på Oslo Børs

3 hours ago 5


Oljeselskapet varsler milliardnedskrivninger.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Saken oppdateres gjennom handelsdagen.

Hovedindeksen på Oslo Børs er opp 0,29 prosent like etter åpning torsdag.

Oljeprisen har steget, og er opp godt over én dollar siden Børsen stengte i går. Brent spotprisen ligger på 76,7 dollar fatet rundt børsåpning.

Les på E24+

Venter tankfest for John Fredriksen

Internasjonalt har det vært kraftig oppgang på flere viktige børser i Asia i morgentimene. I USA var det positiv stemning på Wall Street i går.

Det var moderat oppgang på Oslo Børs i går.

Vår Energi varsler milliardnedskrivninger

Økte kostnader og forsinket oppstart ved Balder-feltet gjør at oljeselskapet Vår Energi varsler nedskrivninger på rundt 314 millioner dollar før skatt. Det tilsvarer omtrent 3,38 milliarder kroner.

Det kommer frem i en oppdatering knappe to uker før fremleggelse av resultatet for tredje kvartal.

Vår Energi-aksjen er ned 1,7 prosent i tidlig handel.

I oppdateringen skriver selskapet at det hadde en netto produksjon på 256.000 fat oljeekvivalenter per dag i nevnte tremånedersperiode. Dette er 11 prosent ned fra kvartalet før, men 22 prosent mer enn samme periode i fjor.

Selskapet justerer nå produksjonsmålet for hele 2024 til mellom 280.000 og 290.000 fat oljeekvivalenter per dag. Det øvre nivået avhenger av når Johan Castberg-feltet kommer i produksjon, noe som er ventet mot slutten av fjerde kvartal.

Techstep hentet penger

Det har også kommet nyheter fra og om andre selskaper på Oslo Børs:

  • IT-selskapet Techstep har hentet 30 millioner i friske penger. Det ble gjort til en kurs på 10,8 kroner per aksje, det samme som sluttkursen til aksjen onsdag. Aksjen stiger 6,9 prosent i tidlig handel.
  • Subsea 7 har fått en kontrakt i Mexicogulfen. Kontrakten er på mellom 50 og 150 millioner dollar, opplyser offshorerederiet.
  • Altrad har fått grønt lys fra Konkurransetilsynet for budet på oljeserviceselskapet Beerenberg. Budet fra Altrad på 41,5 kroner per aksje priser selskapet til 1,02 milliarder kroner.
Read Entire Article