Ut mot produksjonen: – Uforsvarlig

3 weeks ago 9


Torsdag byttet tolv kjendiser ut rød løper med svart løype i kampen om tittelen «Norges tøffeste kjendis».

Allerede i programmets andre episode måtte en av deltagerne få legetilsyn. Uten søvn og etter en krevende etappe med lite mat og drikke, begynner Malin Nesvolls kropp å reagere.

– Da vi kom i mål, kjente jeg med en gang at det bare var noe som ikke stemte. Jeg følte meg veldig apatisk, helt tom og begynte å bli litt fjern, sier hun til VG.

 Matti BernitzMalin Nesvoll beskriver en bitende kulde under etappen. Foto: Matti Bernitz

Nesvoll hiver etter pust og starter å hyperventilere kraftig.

– Jeg skjønner fort at dette ikke er angstanfall. Det har jeg hatt mange ganger før, og dette er noe helt annet. Dette er fysisk reaksjon, fortsetter hun.

– Uforsvarlig og en etisk feilvurdering

Da Nesvoll får legetilsyn, forteller hun at det nesten tar to timer før hun klarer å falle til ro, forteller hun.

– Jeg var helt ute av stand til å gjøre noe selv. På det tidspunktet var jeg så nedbrutt og ødelagt.

 Matti BernitzÅrets deltagere i «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis». Foto: Matti Bernitz

Det topper seg da Espen Nakstad og Espen Abrahamsen overrasker deltagerne som utfordrere. Nesvoll forteller at produksjonen ber henne om å gå ut for å møte dem. Hun sier nei, men føler at produksjonen ikke tar henne på alvor.

– De fortsetter å spille på samvittigheten min. Til slutt kjenner jeg at jeg ikke har noe mer å gi, og jeg bare resignerer, sier hun:

– På det tidspunktet er jeg såpass ute av meg. Når de ikke tar et nei for et nei, kjenner jeg at er jeg fritt vilt.

På dette tidspunktet føler Nesvoll at produksjonen krysser en uakseptabel grense.

– Jeg synes det er uforsvarlig og en etisk feilvurdering at de tillot det.

Hun reagerer også på hvordan situasjonen fremstilles på TV, der det ser ut som om hun ønsket å prøve igjen, noe hun avviser.

Hvem er Malin Nesvoll?

  • Malin Nesvoll er en 35 år gammel influencer fra Holmestrand.
  • Hun startet karrieren sin på YouTube, hvor hun for mange var kjent under navnet MakeupMalin. Hun har vunnet flere priser under den norske YouTube-gallaen kalt «Gullsnutten».
  • De siste årene har hun opparbeidet seg en stor følgerskare i andre sosiale medier. På Instagram har hun over 62.000 følgere, mens over 74.000 følger hun på Snapchat.
  • Nesvoll har også vært med i flere andre programmet, blant annet «Farmen kjendis» og «Jeg mot meg».

Nesvoll påpeker at «71 grader nord» alltid har vært en ekstrem realityserie, men mener at konkurransen om seerne nå er så intens at det tydelig viser skyggesiden av reality-TV. Hun føler at det har blitt så viktig å oppnå høye seertall at produksjonen går over stokk og stein for å få de beste bildene.

I ettertid forteller Nesvoll at hun har forsøkt å uttrykke til produksjonen at dette var over streken og at hun synes hun fortjener en beklagelse.

– For langt

Nesvoll var i dårlig forfatning da hun kom hjem fra deltagelsen i «71 grader nord», forteller hun.

– Jeg hadde presset meg langt forbi evne.

 Malin Nesvoll beskriver seg selv som lagets svakeste ledd. Hun fikk vite om deltagelsen kort tid før innspilling, og da hadde flere av de andre deltagerne hatt god tid til å forberede seg. Her sammen med Tom Stiansen.Foto: Malin Nesvoll beskriver seg selv som lagets svakeste ledd. Hun fikk vite om deltagelsen kort tid før innspilling, og da hadde flere av de andre deltagerne hatt god tid til å forberede seg. Her sammen med Tom Stiansen.

Formen i dag er ikke den samme som før deltagelsen, forteller hun.

– Angrer du på deltagelsen?

– Ja, jeg kunne vært foruten, faktisk. Jeg hadde ikke blitt med igjen.

SE: Nesvoll var i fjor med i «Farmen kjendis» på TV 2:

Alle deltakere må ha en legeerklæring på at de kan være med på innspilling, forteller pressekontakt for 71 grader nord, Marianne Aambø. Produksjonen, lege og sikkerhetsteam gjør kontinuerlige vurderinger underveis i innspillingen, sier hun.

– 71 grader nord er en tøff konkurranse og deltakerne blir utfordret både fysisk og psykisk, men sikkerhet og helse er alltid ivaretatt.

Alle turene som gjennomføres i 71 grader nord er med sikkerhetsteam til stede og lege tilgjengelig. Det er trygt og sikkert å være med, selv om det ikke alltid oppleves slik, sier Aambø.

– Det er ikke uvanlig at møtet med 71 grader nord blir tøft for noen og det kan ta tid å restituere etter en slik tur.

Etter etappen fikk Malin en reaksjon, ble tatt med innendørs og ivaretatt av produksjonens lege, sier Aambø.

– Vurderingen var at hun var i god nok form til å gå ut til de andre igjen for å være med å ta imot de to nye deltakerne. På vei bort for å møte de andre fikk hun en ny reaksjon og ble tatt med tilbake innendørs av legen og fikk videre oppfølging. At Malin opplevde at hun ikke ble hørt og følte seg presset til å gå ut, beklager vi, men vurderingen var som sagt at dette var helsemessig forsvarlig.

– Vi har vært i kontakt med Malin etter innspillingen, men vi har ikke oppfattet at hun ønsker en beklagelse, legger hun til.

Read Entire Article