USA mister toppkarakter: – Dette er et faresignal

4 hours ago 3


Det hvite hus raser etter at Kredittvurderingsbyrået Moody's barberte USAs kredittvurdering som landet har hatt siden 1949.

Det anerkjente kredittvurderingsbyrået Moody's er herved det siste av verdens tre største kredittvurderingsbyråer til å nedgradere USAs kredittvurdering. Foto: SAUL LOEB / AFP / NTB

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

USA har mistet sin siste topprangering på kredittvurdering etter at Moody's fredag nedgraderte landet fra AAA AAA Den høyeste karakteren et land eller en bedrift kan få fra et kredittvurderingsbyrå, som indikerer svært lav risiko for mislighold.til Aa1.

Dermed har ingen av de store kredittvurderingsbyråene kredittvurderingsbyråene Et selskap som vurderer og gir en karakter til hvor pålitelig et land eller en bedrift er til å betale tilbake lån.lenger toppscore på USA, melder Bloomberg.

Byrået begrunner beslutningen med at landets økonomiske styrke ikke lenger fullt ut oppveier de svekkede statsfinansene.

«Vi anerkjenner USAs betydelige økonomiske og finansielle styrker, men vi mener disse ikke lenger fullt ut oppveier nedgangen i finansielle måltall», skriver Moody's i en uttalelse.

Les på E24+

Derfor er det «verdens viktigste rente»: – USA er ikke lenger det det var

De skriver også at «gjelden og rentekostnadene har økt over mer enn et tiår til nivåer som er betydelig høyere enn hos sammenlignbare land».

Moody’s plasserer ansvaret for de økende budsjettunderskuddenebudsjettunderskuddeneNår et lands utgifter er større enn inntektene, noe som fører til at landet må låne penger for å dekke forskjellen. , som viser få tegn til å avta, hos en rekke tidligere og den nåværende regjeringen, samt tidligere og den nåværende sammensetningen av kongressen.

Ifølge Moody's har amerikanske myndigheter rett og slett mislyktes i å bli enige om tiltak som kan snu trenden.

– Gjenstår å se om markedet reagerer annerledes

Nedgraderingen kan føre til at investorer krever høyere rente for å kjøpe amerikanske statsobligasjonerstatsobligasjoner Lån som et land gir ut til investorer, hvor landet lover å betale tilbake med renter etter en bestemt periode. , noe som igjen kan svekke appetitten for amerikanske verdipapirer, inkludert aksjer.

Dette er et historisk øyeblikk for USA. Moody’s ga amerikanske statsobligasjoner en offisiell kredittrating for første gang i 1993, og hadde helt siden 1949 tildelt USA en såkalt «country ceiling»-rating på AAA.

De to andre store ratingbyråene har allerede nedgradert USA tidligere – S&P Global Ratings i 2011 og Fitch Ratings i 2023.

Les på E24+

Ekspertenes dom: Dette blir avgjørende for markedet

Da disse nedgraderte USA, gikk renten på amerikanske statsobligasjoner opp.

– Det gjenstår å se om markedet reagerer annerledes denne gangen, ettersom statusen til statsobligasjoner og den amerikanske dollaren som trygge havner kan være noe usikker, sier porteføljeforvalter, Tracy Chen i Brandywine Global Investment Management til Bloomberg.

Nyheten kom etter at børsene hadde stengt fredag kveld, men reaksjonene i etterhandelen kom nokså raskt. Et børshandlet fond som følger S&P 500-indeksen falt én prosent i etterhandelen, mens teknologifondet Invesco QQQ Trust Series 1 falt 1,3 prosent, skriver Bloomberg.

– Rentene beveger seg høyere

Nedgraderingen kommer på toppen av andre bekymringer i markedet, spesielt rundt president Trumps varslede tollregime som kan tynge økonomiske utsikter.

– Dette er et faresignal. Det amerikanske aksjemarkedet er i ferd med å nå et tak etter en kjærkommen oppgang, sier Eric Beiley, direktør for formuesforvaltning i Steward Partners, til Bloomberg.

Flere eksperter Bloomberg har snakket med tror nedgraderingen kan utløse storsalg av aksjer etter den sterke oppgangen i aksjemarkedet den siste måneden.

– Dette er ikke som da S&P senket AAA-ratingen tilbake i 2011, som var et sjokk. Obligasjonsmarkedet ser allerede at rentene beveger seg høyere, sier Thomas Thornton, grunnlegger av Hedge Fund Telemetry til Bloomberg.

Når aksjemarkedet faller, faller også rentene på statsobligasjoner. Det pleier i alle fall å være sånn. Men da aksjemarkedet stupte etter at Trump innførte tollsatser mot nesten alle land i starten av april, gikk statsrentene opp.

– Dette er et uttrykk for at USA ikke lenger er det det var. De mister status, og pengene som pleide å strømme inn i amerikansk økonomi, renner inn i andre markeder, forklarte sjeføkonom i Handelsbanken, Marius Gonsholt Hov til E24.

Les på E24+

Tjente 100 millioner på Trump: – En pumpe-president

Kritiserer beslutningen

Det hvite hus reagerte raskt og kalte nedgraderingen en politisk beslutning.

Steven Cheung, talsperson for president Donald Trump, anklaget Moody's-økonom Mark Zandi for å være kritiker av administrasjonens politikk.

Talsperson Kush Desai sier at regjeringen er «fokusert på å rydde opp i Bidens rot» og hevder at «hvis Moody's hadde noen troverdighet, ville de ikke ha forholdt seg tause mens den økonomiske katastrofen de siste fire årene utfoldet seg», skriver BBC.

Det føderale budsjettunderskuddet ligger nå på rundt 2 tusen milliarder dollar årlig, eller mer enn 6 prosent av bruttonasjonalproduktetbruttonasjonalproduktetDen totale verdien av alle varer og tjenester som produseres i et land i løpet av et år.. Dette er 13 prosent høyere enn samme tid i fjor, skriver CNBC.

Read Entire Article