Ukens låter: The Weeknd, The Cure og Lady Gaga

1 week ago 8


Ny fest for The Weeknd, nytt swingselskap for Lady Gaga, samt en potensiell Casiokids-utfordrer. Det er helg i musikkbunken!

 PROMOONEPIECE: The Weeknds kommende slåbrok-kolleksjon kombinerer både komfort og glamorøse detaljer. Foto: PROMO
fredag 27. september kl. 20:00

The Cure -«Alone»

Terningkast 5

Det kunne vært en tolkning av Alan Walkers gjennombrudd. De som tenker «Friday I’m In Love» er representativt for The Cure vil også bli skuffet. Det tok altså 16 år, 3 minutter og 21 sekunder før vi fikk høre nye vokalstrofer fra Robert Smith, i en nesten sju minutter perfekt seig og «Pictures of You»-gjenkjennelig sak. De som vet at Cure er best i lidelse og desperasjon kan gå høstmørket goth i møte.

Synnings - «Papir»

Terningkast 4

Synnøve Gustavsen Ovrids debuterer med EP jevnlang med mange andres debutalbum og utviser en type visekunst som virker å være glemt de siste årene. «Tingdiktning» som nikker mot både Astrid Lindgren og Kim Hiorthøy, og åpner seg når man minst forventer. Her legger dessuten bassen seg nærmest inntil bassist Simon Gallup i, akkurat, The Cure.

Ballinciaga - AYT

Terningkast 3

Norges mørkeste popstemmer akkurat nå er tilbake med låt om konseptet «å leve livet», noe unge folk fremdeles driver med. Deres tredje ett ords-tittel glir smidig sammen med både «Sigg» og «Baby», og er sånn sett så formelbasert at det er vanskelig å si når den ene slutter og den neste begynner. Produksjonen er fullkomment buldrende dansbar. Men det virker som om 2024-Ballinciaga går mest for stemning.

 PROMOBILBILDE: Chirag, Pen Gutt og sa_g fikk ikke beskjeden om at det fort kunne bli merker i lakken. Foto: PROMO

The Weeknd og Playboi Carti - «Timeless»

Terningkast 2

Verdens lyseste popstemme akkurat nå er tilbake med sitt andre Playboi Carti-samarbeid. Pharell Williams skrur dem hakket mer spennende enn den to uker gamle-«Dancing in the Flames». Likevel er den svevende atmosfæren hakket vel overkul (eller JIT) på nattklubb-atmosfære, uten at det blir i nærheten av så tidløst smart som man burde kunne forvente fra denne populærmusikalske heisen.

Pen Gutt, Chirag, sa_g - «Souljaboii Remixxx»

Terningkast 5

Her brukes man derimot heis som retorisk grep, drar fra å kysse i telefonen til klappetelefon og å tenke på Bali mens man er stuck i en Oslo-heis. Som et ledd andre talerytmiske stjerneskudd fra hovedstaden som 3Tos får Håkon Stubberud, altså Pen Gutt gjendiktningshjelp av Sa_G og Chirag (ja, han). Den søte og rare Mogilla og Mads Brodin-produksjonen har bare en feil: At den fader ut altfor tidlig.

Kygo & Imagine Dragons - «Stars Will Align»

Terningkast 3

«They say that wine gets better with time», hevder Dan Reynolds. Millioner av eddikflasker har innvendinger. Liftoffen er nok helt perfekt for de som drømmer å entre scener for å levere motiverende floskler med varierende kraft og ditto dress. Men om du likevel skal høre en låt som helt åpent drømmer om å være en businesskonferanse denne uken, er det denne.

 PROMOHJEMME HOS: Lady Gaga hadde helt glemt at det skulle være fotoshoot til den nye singelen i dag. Foto: PROMO

Lady Gaga - «Happy Mistake»

Terningkast 4

Denne musikalske krykken til filmen «Joker: Folie à Deux» er et slags halvsøsken til Gagas to standardjazz-utgivelser. Stjernen høres mest ut som Harley Quinn-karakteren sin på tolkningen av «The Joker» (sic). Ellers er det lite virkelig delt galskap å hente i nytolkningene. En av to nye låter er denne rulletekstsaken, som for øvrig IKKE er med i filmen. Synd. Den kunne blitt mye bedre som Johnny Cash-cover i et parallelt univers.

Nylenda - «Skurkebass»

Terningkast 5

I det internasjonale velferdssamfunnets hovedstad, Stavanger, har denne trioen latt skjegg og solbriller vokse i åtte år. Og klarer likevel årets ukas sterkeste norske tittel. Låten er en snirklende popelektronisk liten instrumentalbragd, selv om den vel egentlig ikke har SÅ mye bass. Synd, for med noen velplassert rogalandsk gloser kunne «Skurkebass» lett gitt Casiokids sin kommende gjenforening konkurranse.

Read Entire Article