TV-vert forsvinner fra skjermen

1 hour ago 3


 Jørn Pettersen/VGNY JOBB: TV-verten Silje Skjemstad Cruz skifter beite og blir kulturhusleder i hjembyen Røros. Foto: Jørn Pettersen/VG

I 14 år har Silje Skjemstad Cruz (52) jobbet som kanal-vert i NRK. Nå har hun fått ny jobb i hjembyen Røros. Dermed forsvinner hun fra skjermen. I første omgang frem til 1. september neste år. –⁠ Men hvem vet, sier hun.

onsdag 16. oktober kl. 12:30

– Jeg flytter hjem til røttene mine på Røros, til ny jobb som kulturhusleder, sier Skjemstad Cruz til VG

Det var Røros-avisen Arbeidets Rett som første omtalte denne saken.

– En annen og viktig grunn til at jeg flytter hjem til Røros er for å kunne være nærmere min gamle mor som er syk og trenger pleie. De siste årene har jeg pendlet veldig mye mellom Røros og Nesodden. Så det skal bli godt å slippe det, sier Skjemstad Cruz videre.

Silje kommer fra en aktiv familie. Pappa Lorns Skjemstad var en kjent skiløper på 1960-tallet, som blant annet representerte Norge under OL i Grenoble i 1968. Han har også tre individuelle NM-medaljer. Han døde i februar i år.

Silje kom ved en tilfeldighet inn i NRK-universet i 2005, etter å ha vært skuespiller i flere år, blant annet ved Det Norske Teatret.

 SkjermdumpJULAFTEN: Som TV-vert har Silje Skjemstad Cruz har jobbet julaften flere ganger. Det bildet er fra julen 2019. Foto: Skjermdump

– Røros er en spennende kommune og jeg gleder meg til jobben jeg har fått. Riktignok er det et vikariat, men hvem vet.

De siste årene har Silje Skjemstad Cruz kombinert TV-jobben med å være treningsinstruktør hjemme på Nesodden utenfor Oslo hvor hun har bodd med ektemannen Marcel Da Cruz (54) og datteren Signe (21).

Da hun i høst fikk tilbud om jobben som kulturleder på Storstuggu kunne hun ikke la sjansen gå fra seg.

– Jeg har et brennende hjerte for kultur og jeg har kulturforvaltning som fag fra universitet. Det er også mitt håp at jeg skal kunne dra nytte av jobben jeg har i NRK, sier Skjemstad Cruz videre.

Silje og Marcel giftet seg i 2015, men møttes første gang på Idrettshøgskolen da de var 19–20 år. Allerede den gang hadde de et godt øye til hverandre, men studier brakte dem til forskjellige steder i verden; Silje til Bergen og Marcel til USA.

 PrivatTENNISTRENER: Marcel Cruz har i flere år vært treneren for Casper Ruud og Silje har flere ganger vært med ham på jobb. Foto: Privat

– Den gangen var vi ikke der i livet at det kunne bli oss. Men så møttes vi igjen noen år senere, fortalte Silje i et større intervju med VG julen 2023.

Marcel Cruz har i flere år vært trener for tennisspilleren Casper Ruud (25).

Men han flytter ikke med til Røros og paret beholder fortsatt huset på Nesodden.

Read Entire Article