Trump: Hevder han er blitt orientert om iranske trusler

1 week ago 6


 BRANDON BELL / AFP / NTB Foto: BRANDON BELL / AFP / NTB

Donals Trumps valgkampapparat sier Trump var i møte med USAs etterretning tirsdag.

onsdag 25. september kl. 03:14

Her ble presidentkandidaten ifølge dem orientert om svært alvorlige trusler mot ham – fra Iran:

– President Trump ble tidligere i dag orientert om reelle og konkrete trusler fra Iran om å henrette ham i et forsøk på å skape ustabilitet og kaos i USA, står det i uttalelsen.

Ifølge Trump-kampanjen fikk Trump vite at trusselbildet mot ham fra Iran har økt de siste månedene, og at amerikanske myndigheter jobber med å beskytte Trump.

Tidligere har CNN skrevet at en pakistansk statsborger med bånd til iranske myndigheter er blitt siktet for å ha planlagt politiske attentater i USA, blant annet mot Trump, skriver NTB.

Iran har tidligere avvist påstander om at de blander seg inn i og prøver å påvirke amerikansk politikk. Hverken Iran eller amerikanske etterretningskilder har så langt kommentert saken, skriver Reuters.

I juli ble Trump skutt i øret under et valgkamparrangement i Pennsylvania, i det amerikanske myndigheter mener var et attentatforsøk. Tidligere i september ble en mann pågrepet med en rifle ved Trumps golfklubb i Palm Beach i Florida, og også dette rettsforfølges som et attentatforsøk.

Publisert: 25.09.24 kl. 03:11Oppdatert: 25.09.24 kl. 03:14

Relaterte emner

Read Entire Article