Trump-aksjen fortsatte rakettoppgangen på Wall Street

2 hours ago 3


Bred oppgang på Wall Street etter rekorduke: Nvidia slo ny rekord.

Aksjen til Trump sitt medieselskap skyter fart mandag. Foto: PETER ZAY / AFP

Publisert:

Oppdatert nå nettopp

Slik gikk det for de store indeksene på Wall Street mandag:

  • Industriindeksen Dow Jones endte opp 0,47 prosent
  • Tek-tunge Nasdaq endte opp 0,87 prosent
  • Den brede S&P-indeksen endte opp 0,78 prosent

Forrige uke ble avsluttet med oppgang og nye rekordnivåer for S&P 500-indeksen og Dow Jones. Den forrige rekorden ble satt onsdag forrige uke.

Med dagens oppgang, er det nok en gang rekorder for de to indeksene.

Trump-fest

Trump Media & Technology-aksjen tilbakelegger noen solide dager på Børsen i New York. De siste fem handelsdagene er aksjen opp rundt 57 prosent. Mandag er aksjen opp 18,47 prosent i løpet av dagen.

Oppgangen kommer etter at oddsen for at Trump vinner presidentvalget i november har økt den siste tiden.

Mandagens kursoppgang akselererte etter meldinger om at Harris har gått med på å la seg intervjue på Fox News onsdag, skriver Reuters.

Trump eier 57 prosent av medieselskapet, som driver appen Truth Social. Aksjens kurs har ofte gjenspeilet tippemarkedets odds for at Trump blir gjenvalgt.

Analytikere påpeker at selskapets nåværende børsverdi på 6 milliarder dollar er løsrevet fra den faktiske driften. Inntektene tilsvarer omsetningen til bare to Starbucks-kafeer, ifølge Reuters.

AI-yndingen Nvidia slår ny rekord med en stengekurs på 138,07 dollar. Forrige rekord var fra juni. Så langt i år er aksjen opp 186 prosent, til tross for nedgangen i sommer.

– Det er en fortsatt tro på at økonomien fortsetter å bevege seg fremover, om enn sakte, og optimisme om at inntjeningen i tredje kvartal kommer til å bli god og sannsynligvis forhåpentligvis bedre enn forventet, sier sa Robert Pavlik, senior porteføljeforvalter, Dakota Wealth Management til Reuters.

Ned etter nyheter

Boeing er blant selskapene som gjør det dårlig fra start mandag. Etter at markedet stengte fredag meldte selskapet om at de skal kutte 17.000 jobber.

Bakgrunnen er ifølge selskapet en krise som skyldes langvarig streik og manglende likviditet. I midten av september gikk mer enn 30.000 Boeing-ansatte i streik.

Sammen med jobbkuttene sa selskapet at det er forsinkelser i lanseringen av et nytt fly, 777X, som allerede er flere år bak skjema, skriver Wall Street Journal.

Aksjen er ned 1,34 mandag.

Venter på resultater

Resultatsesongen er i gang på Wall Street. Forrige uke ble avsluttet med at storbankene JPMorgan Chase og Wells Fargo leverte sine tall.

I tredje kvartal fikk førstnevnte et resultat etter skatt på 12,9 milliarder dollar, tilsvarende et resultat per aksje på 4,37 dollar, ifølge kvartalsrapporten. Dette var en nedgang siden i fjor, men det var bedre enn ventet på forhånd.

Wells Fargo sin aksje endte også opp 5,61 prosent.

Så langt har 30 selskaper på S&P 500-indeksen lagt ut resultater. Inntjeningstallene slår analytikernes konsensus med omtrent 5 prosent i gjennomsnitt, ifølge Bank of America.

Ved dette tidspunktet i det foregående kvartalet, var den samme andelen på 3 prosent. Det skriver CNBC.

Tirsdag skal bankene Bank of America og Goldman Sachs, samt legemiddelselskapet Johnson & Johnson legge frem tallene sine før Wall Street åpner. Onsdag kommer tallene til banken Morgan Stanley og flyselskapet United Airlines.

Read Entire Article