Torsdag 19. september: Dette har skjedd i natt

2 weeks ago 17


torsdag 19. september kl. 05:57
 Stig Øystein Hegnar Schmidt / VG Foto: Stig Øystein Hegnar Schmidt / VG
  • Det brant i en bygård på Sandaker i Oslo sent onsdag kveld, men ingen personer ble funnet i den brennende leiligheten. Flere leiligheter måtte evakueres. Brannen skapte også trafikale utfordringer i området.
  • Under fartskontroller over hele landet, mistet flere bilførere førerkortet for å ha kjørt betydelig over fartsgrensen. Blant annet ble to unge menn tatt for å kjøre over dobbelt så fort som tillatt i en 50-sone og i en 60-sone. Les mer om de ulike tilfellene her.
  • Erika Lee fra Springfield, Ohio, angrer på at hun delte et Facebook-innlegg om en forsvunnet katt som kunne være tatt av innvandrere. Det viste seg å være usant. Ryktet eskalerte og ble brukt av Donald Trump i presidentdebatten mot Harris, noe som førte til trakassering og utrygghet blant haitiske innbyggere i Springfield. Lokale myndigheter og ordføreren har avkreftet ryktene og uttrykt at slik retorikk skader samfunnet.
  • Harvey Weinstein, tidligere Hollywood-produsent, erklærte seg ikke skyldig i en ny tiltale for seksuelle overgrep i går. Han møtte i retten i New York i rullestol, og er anklaget for å ha tvunget en kvinne til oralsex i 2006. Weinstein, som allerede soner en dom, nekter for anklagene.
  • En tidligere CIA-agent, Brian Jeffrey Raymond, er dømt til 30 års fengsel for å ha dopet og seksuelt misbrukt nesten 30 kvinner i flere land. Han brukte sin stilling til å lokke kvinner fra datingapper til sin leilighet hvor han forgrep seg på dem. Raymond erkjente straffskyld og ble også dømt til å betale erstatning til ofrene.
  • YouTube-stjernen MrBeast, kjent som Jimmy Donaldson, er saksøkt av deltagere i hans kommende serie "Beast Games". Deltagerne hevder de ble utnyttet, underernært og overarbeidet under innspillingen, og krever tusenvis av dollar i erstatning.

Relaterte emner

Read Entire Article