Tidligere russiske skiskytterstjerner fikk anke avvist av CAS

1 month ago 14


 Håkon Mosvold Larsen / NTBEmil Hegle Svendsen på vei ut fra standplass like bak Jevgenij Justjugov i Holmenkollen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

De tidligere skiskytterstjernene Jevgenij Ustjugov og Svetlana Sleptsova nådde ikke fram i Idrettens Voldgiftsrett med sine anker i dopingsakene mot dem.

mandag 9. september kl. 16:46

Det er skiskyttersportens integritetsenhet som mandag melder om beslutningen som er fattet i voldgiftsretten i Sveits.

CAS-konklusjonen innebærer at dommen som ble fattet av Det internasjonale skiskytterforbundets antidopingpanel i februar 2020 blir stående.

Den gang ble det konkludert med at Ustjugov og Sleptsova hadde brutt antidopingbestemmelsene. De to russerne, som for lengst har avsluttet karrieren, fikk blant annet annullert sine resultater under OL i Sotsji i 2014.

Det ledet igjen til at Norge rykket opp til bronse på skiskytterstafetten for menn under vinterlekene for ti år siden. Det norske laget besto av Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bø, Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen.

Russland var først i mål på stafetten, men som følge av dopingdommen i 2020 rykket Tyskland opp som vinner og Østerrike til sølvplass.

Norge gikk også forbi Russland som beste nasjon under Sotsji-OL.

Jevgenij Justjugov ble funnet skyldig i å ha brukt det ulovlige stoffet oxandrolone. Han ble som følge av det utestengt i en periode på to år fra 13. februar 2020.

Samtidig ble resultatene Ustjugov oppnådde i perioden 27. august 2013 til slutten av 2013/14-sesongen strøket. Det inkluderte medaljer, poeng og premier.

Svetlana Sleptsova ble på sin side kjent skyldig i å ha brukt stoffet ostarine. Også hun ble fratatt alle resultater oppnådd i 2013/14-sesongen.

Nå har altså Idrettens voldgiftsrett avvist de to skiskytterprofilenes anker. Dermed blir dommen fra 2020 stående.

Read Entire Article