Tek-selskapene slår tilbake Wall Street

1 month ago 7


Det er blandet på Wall Street mens markedet venter på viktige arbeidsmarkedstall fredag.

 Handelen er i gang i New York. Foto: Peter Morgan / AP / NTB

Publisert:

Oppdatert nå nettopp

Slik gikk det med noen av de toneangivende indeksene på Wall Street etter noen minutters handel torsdag:

  • Dow Jones er ned 0,24 prosent.
  • Tek-indeksen Nasdaq er opp 0,57 prosent.
  • Den brede S&P-indeksen er opp 0,09 prosent.

Onsdagen endte med nedgang for de store teselskapene imens indeksene vaket rundt null store deler av dagen.

Markedet fortsetter å hente seg noe inn igjen etter det store fallet tidligere i uken.

Det enorme tek-selskapet Nvidia har gjort det svakt denne uken. Torsdag fortsatte aksjen nedover fra start, før den snudde noe opp igjen etter noen minutter med handel.

Denne uken har investorene ventet spent på jobbmarkedstallene som kommer fredag. Tallene er blant de siste som sentralbanken (Fed) tar med seg inn i septembermøtet.

Det råder liten tvil om at Fed skal kutte renten. Markedet lurer på om kuttet blir et kvart eller et halvt prosentpoeng.

Blandede signaler

Torsdag ettermiddag kom det kanskje en liten forsmak på hva tallene fredag kommer til å vise.

I august ble det skapt 99.000 nye stillinger i privat sektor i USA. Det viser tall fra jobbrapporten til analysebyrået ADP. På forhånd var det ventet 145.000 nye jobber, ifølge CNBC.

I en morgenrapport skriver sjeføkonom i Handelsbanken, Marius Gonsholt Hov at ADP-tallene gjerne er en lite pålitelig indikator for tallene som kommer fredag.

– Men ettersom markedet er såpass skvettent om dagen, vil alle eventuelle avvik fra forventningene kunne skape bevegelser, skrev han.

Selv om jobbrapporten kom inn godt under estimatet, kom det ukentlige tallet for hvor mange som søkte om arbeidsledighetspenger inn under estimatene.

Med andre ord ga dagens tall blandede signaler om hvordan det står til med økonomien og hva som kommer til å vise seg når «månedens viktigste tall» non-farm payroll kommer på fredag.

Read Entire Article