Svak vekst i salget av nye boliger i august: – Samme dårlige nivå som i 2023

3 weeks ago 15


Ignagsettingen av nye boliger er fremdeles på et lavt nivå. – Vi svært bekymret for boligforsyningen, sier Boligprodusentenes Forening.

Bilde fra boligbygging i Lillestrøm. Foto: Jørgen Braastad / VG / NTB

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Saken oppdateres...

Salget av nye boliger i august 2024 var to prosent over nivået i august 2023, viser ferske tall fra Boligprodusentenes Forening.

Ignagsettingen av nye boliger i august var samtidig opp syv prosent fra august i 2023. så langt i 2024 er det ignagsatt bygging av 7.449 boenheter, som er én prosent lavere enn i tilsvarende periode i fjor.

– Salg og igangsetting av nye boliger er på samme dårlige nivå som i 2023. Dessverre er den lille bedringen i salget før sommeren er nå forsvunnet, sier lars Jacob Hiim, administrerende dirktør i Boligprodusentenes Forening.

– Siden vi bare bygger halvparten av boligene Norge trenger er vi svært bekymret for boligforsyningen fremover, fortsetter han.

Antallet nye boliger som er solgt hittil i 2024 er 9.553 boenheter, som er 11 prosent over tilsvarende periode i fjor.

Les på E24+

Kjøpe utleiebolig: – Ville ikke ventet mye lenger

Laveste igangsetting som er målt

Totalt antall igangsatte nye boliger de siste 12 månedene er 13.851 boenheter, som er 22 prosnet lavere enn i forrige tolvmånedersperiode.

I første halvår av 2024 var ignagsettingen den laveste som Boligprodusentene har målt. Nyboligsalget flatet ut i løpet av våren, og har vist tegn til forsiktig oppgang.

I juni steg nyboligsalget med 30 prosent sammenlignet med juni i fjor.

Boligprodusentenes Forening skriver i en pressemelding at de har store forventninger til til høstens statsbudsjett og endringer i utlånsforskriften.

– Utlånsforskriften må stimulere bygging av nye boliger, og det trengst et kraftig løft av utlånsrammene til Husbanken, sier Hiim i Boligprodusentene.

Les også

Simon har startet boligjakten i Oslo: – Mye på markedet nå

Les også

Vil forby budkrig i leiemarkedet: – Betaler blodpris for bitte små leiligheter

Read Entire Article