Streikerammet Boeing stanser nyansettelser og lønnsøkninger

3 weeks ago 6


Boeing vil ikke ta mot nye ordrer for flere typer jetfly, og stanser nyansettelser og lønnsøkninger under den pågående streiken, skriver flere medier.

Rundt 30.000 arbeidere i flyprodusenten Boeing har gått ut i streik. Dette bildet er tatt utenfor et produksjonsanlegg i Renton, Washington søndag. Foto: David Ryder / Reuters / NTB

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Kortversjonen

Det kommer frem i et notat til de ansatte, ifølge Wall Street Journal, CNBC og Reuters.

Fredag brøt det ut en streik som omfatter rundt 30.000 Boeing-ansatte. Disse produserer blant annet 737 Max og flere andre flytyper i Seattle- og Portland-området.

Streiken er den første blant Boeing-ansatte siden 2008.

Nå vil selskapet stanse nyansettelser og planlagte lønnsøkninger, ifølge et internt notat.

Boeing vil også begrense mottagelsen av nye ordrer for jetflyene 737, 767 og 777.

Les også

Mer enn 30.000 Boeing-ansatte går ut i streik

– En krevende periode

«Vi jobber i god tro med å komme frem til en ny avtale som tar hensyn til tilbakemeldingene og tillater at driften gjenopptas», skriver finansdirektør Brian West i Boeing i notatet, ifølge CNBC.

«Men virksomheten vår er inne i en krevende periode. Denne streiken truer vår evne til å hente oss inn igjen betydelig, og vi må ta de nødvendige grepene for å bevare kontantbeholdningen og sikre vår felles fremtid», skriver han.

Dette bildet er fra produksjonen av en Boeing 737 Max i Renton i Washington. Foto: Jennifer Buchanan / Reuters / NTB

De ansatte ble blant annet tilbudt 25 prosent lønnsvekst over en fireårsperiode og garanti om at nye flymodeller skal bygges ved fabrikker med organiserte ansatte. Fagforeningene anbefalte at medlemmene godkjente avtalen, men de stemte nei.

I forbindelse med forhandlingene har ledelsen i Boeing blant annet vist til selskapets gjeldsbyrde.

Les på E24+

Slik bruker du bonuspoengene

Får ikke fly første klasse

Selskapet dropper også alle flyturer på første klasse og business, inkludert for toppsjefene, skriver Wall Street Journal. Pengebruken kuttes også på konsulenter og enkelte typer underleverandører.

«Vi vurderer også det krevende grepet å gi midlertidig permisjon til mange ansatte, mellomledere og toppledere i de kommende ukene», skriver West ifølge CNBC.

Wall Street Journal viser til at en analytiker har anslått at streiken potensielt kan koste Boeing 500 millioner dollar i uken. Både Fitch og Moody’s har advart om at selskapet risikerer å få nedgradert sin kredittverdighet, ifølge Reuters.

Read Entire Article