Stort narkotikamiljø avslørt i Sverige – hadde en «komplett sentral» hjemme

2 hours ago 3


 TullverketTollvesenet fant blant annet flere kilo amfetamin og over 3.000 falske piller i en leilighet i Stockholm. Foto: Tullverket

En av bakmennene var utkledd som en vekter da han ble tatt på fersk gjerning.

tirsdag 15. oktober kl. 01:30

Kortversjonen

  • Tollvesenet i Sverige oppdaget i fjor flere pakker med narkotika sendt til et fiktivt navn
  • En mann ble senere avslørt, da han hentet noen av pakkene på posten
  • I en leilighet fant tollmyndighetene store mengder narkotika
  • 3.440 forfalskede tabletter inneholdt det farlige stoffet metonitazen
  • Ni personer er tiltalt, blant annet for grove narkotikaforbrytelser

Det hele startet like før jul i fjor, da tolletaten i Sverige beslagla flere forsendelser med cannabis og amfetamin i Stockholm. Beslagene ble gjort på ulike postterminaler og var adressert til flere adresser.

Men felles for alle pakkene var at de var registrert på samme mottaker – et fiktivt navn.

21. desember hentet imidlertid en mann, utkledd i vekteruniform, ut pakkene på en terminal i Stockholm. Personen fremviste et falskt førerkort, opplyser det svenske tollvesenet.

– Vi observerte at mannen først fotograferte pakkene før han bar dem ut til en bil, som vi deretter fulgte etter, sier Kristian Johansson, leder for tollvesenets kriminalavdeling Øst, i en pressemelding.

 TullverketHer henter mannen, kledd som en vekter, en av pakkene. Foto: Tullverket

I leiligheten fant tollbetjentene det de beskriver som en «komplett pakkesentral» for narkotiske stoffer.

De fant pakker som inkluderte store mengder kokain, amfetamin, MDMA, cannabis, metamfetamin, ecstasy og ketamin – og andre ulovlige medikamenter.

– Utstyr som datamaskiner, skrivere og vakuummaskiner avslørte at leiligheten fungerte som en sentral for mottak, oppdeling og pakking av narkotika til distribusjon, opplyser de i pressemeldingen.

 TullverketI én av pakkene ble det funnet nesten syv kilo amfetamin i en pose som tilsynelatende var hundemat. Foto: Tullverket

Det mest sjokkerende funnet de gjorde i en av leilighetene var imidlertid 3.440 forfalskede narkotiske tabletter som viste seg å inneholde et syntetisk opioide kalt metonitazen.

– Hvis en misbruker tar disse tablettene uten å vite hva de inneholder, risikerer de livet. Ifølge Rettsmedisinverket har rundt tretti personer så langt i år dødd av metonitazen, sier Johansson.

Det ble også funnet flere våpen i en av leilighetene. Foto: Tullverket

Etterforskning har senere ført til at mannen, og ytterligere åtte personer er tiltalt.

De mistenkte har utført arbeidet på oppdrag fra en annen aktør, ifølge tollvesenet.

Advarer kjøpere

Leder Johansson kommer også med en klar beskjed til de som skal ha kjøpt stoff fra nettverket:

– Vi har funnet omfattende registre med kjøpernes navn og hjemadresser. De tar enorme risikoer ved å engasjere seg i handel med disse kriminelle nettverkene.

Blant de ni tiltalte er åtte menn og én kvinne. Tiltalene varierer, men gjelder blant annet grove narkotikaforbrytelser.

I september gjorde politiet i Spania et beslag av syntetiske narkotikapiller til en anslått verdi på over 298 millioner norske kroner:

Read Entire Article