Solbakkens spissdilemma: – Du kan ikke få alt

1 month ago 10


 Bjørn S. Delebekk / VGNY DUO: Alexander Sørloth og Erling Braut Haaland startet sammen på topp for Norge mot Østerrike. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Alexander Sørloth (28) og Erling Braut Haaland (24) sammen på topp i flere landskamper? Førstnevnte sier ikke nei takk.

Rapporterer fra Ullevaal tirsdag 10. september kl. 07:11

Kortversjonen

  • Alexander Sørloth og Erling Braut Haaland startet sammen som en spissduo i formasjonen 4–4–2 mot Østerrike.
  • Duoen bidro til en tidlig dominans og en 2–1-seier foran 23 000 tilskuere på Ullevaal.
  • Landslagssjef Ståle Solbakken roser Sørloth, men understreker at bruken av duoen vil avhenge av motstanderen.
  • Solbakken mente at spesielt det defensive ble lidende etter den gode starten.

– Jeg liker meg inne i midten der, spesielt i mellomrommet. De er veldig opptatt av Erling, så da blir det rom. Det var artig de første 20 i dag, sier Alexander Sørloth til VG.

Han startet i en spissduo på topp sammen med Erling Braut Haaland mot Østerrike, i en mer klassisk 4–4–2.

De første 20 minuttene så det også ut til å fungere særdeles bra, med spesielt Sørloth som blomstret liggende mer sentralt i banen.

– Han var veldig, veldig god. Han hadde også assisten på målet. Så klarte vi ikke å forsvare oss sikkert nok i 4–4–2, sier Ståle Solbakken på pressekonferansen etter kampen.

Det endte med 2–1-seier og opptur foran 23 000 tilskuere på Ullevaal som fikk se et mer direkte Norge.

– Jeg har frihet til å gå inn sentralt også når jeg spiller på kanten. Men i dag skulle vi være litt mer direkte og slå litt mer langt på Erling og meg. Det gir oss to formasjoner vi kan spille med og noe jeg håper vi kan bruke videre, sier Sørloth.

Hva Erling Braut Haaland mener om samspillet, vites ikke. Han forsvant gjennom pressesonen uten å svare å spørsmål etter å ha blitt matchvinner.

Solbakken sier bruken av duoen vil komme an på motstander.

– De to er like. Jeg synes det fungerte veldig bra de første 20, men så slet vi veldig etter det, sier Solbakken.

Bilde av Ståle SolbakkenStåle Solbakken

Blid landslagssjef mandag kveld

Men landslagssjefen mener ikke dette var en aha-opplevelse hva gjelder Sørloth og bruken av Atletico-spissen.

– Jeg synes Alex har vært god. Det er ingen tvil om at han er på sitt beste når han spiller i en toer på topp. Spiller vi med en alenespiss, mener jeg han er bedre på kanten. Så er spørsmålet om du skal ha Martin høyere i banen. Martin spiller ikke i sin idelle rolle i dag. Erling liker å være alenespiss. Du kan ikke få alt, sier Solbakken.

Hva tenker du?Hvordan bør Sørloth og Haaland brukes? aSlik som mot Østerrike. De to i en klassisk spissduo.bHaaland bør spille som enslig spiss, med Sørloth på kant.cSørloth bør være enslig spiss.dJørgen Strand Larsen er jo den som bør spille her...

Uansett: En viktig seier både poengmessig, men kanskje aller mest for følelsen av ikke å jobbe i motbakke for landslaget. Enn så lenge gir seieren mot Østerrike en viss arbeidsro inn mot neste samling om en måned.

– Det har vært noen veldig tunge stunder, så det er godt å stå her og endelig kunne smile, at vi ikke snakker om gode kamper som vi ikke har klart å bikke i vår favør, sier Sørloth, som forteller at spillerne har forsøkt å holde fokus på det de kan gjøre noe med.

– Alle har levd fint med det, men vi har selvfølgelig kjent på presset. Når folket støtter oss og det er full stadion på stort sett alle hjemmekamper, så er det godt å kunne sende dem hjem med et smil om munnen. Det gir også et pusterom så ikke hele prosjektet svartmales, sier Sørloth.

Solbakken fikk spørsmål om hva denne seieren betyr for ham.

– For meg betyr den ingenting. Det er det minst viktige. Det som er viktig er at guttene fikk en god seier mot et lag som gjorde et fantastisk EM og som er et veldig gjennomført, godt lag. Vi vinner fortjent, og det viktigste er at guttene sitter med en god følelse, sier Solbakken.

Landslagssamlingen er over for det norske mannskapet, som møtes igjen for kamper mot Slovenia 10. oktober og Østerrike igjen 13. oktober.

Read Entire Article