Han har drømt om en superbil siden han var barn. Nå kjører advokaten og eiendomsinvestoren Lamborghini til kontoret, skolen og barnehagen.
Publisert: Publisert:
Nå nettopp
Kortversjonen
- Advokat og eiendomsinvestor Sheikh Waleed Khalid (35) realiserte sin guttedrøm om å kjøpe Lamborghini, takket være eiendomsinvesteringer.
- Han investerer i underprisede boliger og kontrakter på nybygg i Oslo. Han har nå eiendomsverdier på rundt 50 millioner kroner, og planlegger å starte investeringsselskap med venner.
- Khalid forteller at han fikk råd til bilen gjennom seriøs planlegging, regning i Excel, og tålmodighet.
Oppsummeringen er laget av AI-verktøyet ChatGPT og kvalitetssikret av E24s journalister
En grønn Lamborghini Huracán sklir forbi E24s kontor i Akersgata i Oslo sentrum og forsvinner inn i parkeringshuset i nabobygget.
Det grønne gliset med over 600 hestekrefter tilhører advokat Sheikh Waleed Khalid (35), som jobber med eiendomsrett i advokatfirmaet Codex.
– Jeg har inntrykk av at mange bruker slike biler som en kosebil i helgen, men jeg kjører den til jobb, og henter og leverer i skole og barnehage. Ungene synes det er helt fantastisk, sier Khalid til E24.
Han har alltid drømt om å skaffe seg en slik bil.
– Jeg hadde en plakat av en gul Lamborghini Diablo på gutterommet. Den gangen virket det litt uoppnåelig, sier han.
– Folk spør meg om hva som er det beste med å kjøre bilen. Mange tror det er hastigheten, men for meg handler det mer om symbolikken. Guttedrømmen er gått i oppfyllelse.
Det er ikke advokatlønnen, men private eiendomsinvesteringer som har vært nøkkelen, forteller han.
– Det er viktig å ha en seriøs plan, så økonomien din ikke stopper opp når du kjøper en sånn bil.
– Flipper boliger og kontrakter
Khalid har investert i både boliger og kontrakter på nye boliger under bygging.
– Jeg flipper boliger og kontrakter privat, sier han.
– Jeg leter etter boliger som er underpriset, og er veldig kjent i områdene rundt Ensjø og Løren. I tillegg har jeg mange venner i meglerbransjen. Det er viktig å gjøre grundige undersøkelser før investeringene.
Ifølge Eiendomsregisteret har han solgt boliger for over 10 millioner kroner mer enn han kjøpte dem for, men kontrakter på nye boliger dukker ikke opp i registeret. I dag sitter han og kona på eiendomsverdier på rundt 50 millioner kroner.
For noen måneder siden kjøpte han en kontrakt på en ny bolig i Mariakvartalet i Bjørvika i Oslo, som skal stå ferdig om to-tre år.
– Ved kjøp av bolig under oppføring, må man betale inn 10 prosent av kjøpesummen. Leiligheten i Mariakvartalet kostet eksempelvis 6,9 millioner, noe som betyr en innbetaling på 690.000 ved kontraktssignering.
– Man kan deretter legge ut kontrakten for salg før boligen står ferdig, og da realisere en gevinst uten å ha pådratt seg rentekostnader.
Risikoen er at boligmarkedet faller før ferdigstillelse, sier han.
– Hvis man gjør grundig research på boligpriser, området og prosjektet i forkant, kan man minimere denne risikoen. Det er videre liten risiko i Norge for at seriøse utbyggere går konkurs, og man vil i alle tilfeller ha en utbyggergaranti.
Advokaten ser på eiendom som en «sikker investering», særlig i hovedstaden.
– Det bygges for få boliger i Oslo til å kunne ta unna befolkningsveksten. Det er altfor få tomter som blir regulert til bolig og Oslo er begrenset av både markagrense og høyhusplanen. Ifølge ekspertene skal også renten ned etter hvert, noe jeg tror vil medføre en oppsving i prisene.
– Kan ikke bare være ansatt
Da han jobbet som selger på Power Alnabru på Oslo øst for over ti år siden, innså han at det klassiske karriereløpet ikke ville være nok.
– Jeg brukte mye tid i Excel, og regnet på ulike scenarioer. Jeg kom fort frem til at dersom jeg skulle få råd til drømmebilen, kunne jeg ikke bare være vanlig ansatt.
Veien gikk videre til DNB i Bjørvika, der han jobbet som kunderådgiver i flere år. Det var da boliginteressen ble vekket for alvor.
– Vi var en gjeng på 6–7 stykker som delte interessen for eiendom og tanken på at man må drive noe på siden. Vi har spilt hverandre gode opp igjennom tiden og har sett verdien av å ha et godt team rundt seg. Hele gjengen driver med eiendom i dag.
Nå planlegger flere av dem å starte et selskap sammen.
– Det er for å investere mer profesjonelt og kunne gå inn i større prosjekter. Fokuset blir nok dødsbo, tvangssalg og lignende. Det er begrenset hva man klarer å få til alene, mens mulighetene blir mye større med et godt team.
– Må gjøre ting i riktig rekkefølge
Du må være tålmodig hvis du skal nå langsiktige mål, ifølge advokaten.
– Jeg har alltid vært opptatt av at du må gjøre ting i riktig rekkefølge. Selv om jeg har drømt om bilen lenge, har jeg først investert og sikret meg et godt fundament. Jeg synes for eksempel det ikke ville vært fornuftig å kjøpe bil før bolig.
Da han gikk første året på jussen, kjøpte han sin første leilighet.
– Jeg fortsatte likevel å bo gratis hjemme hos foreldrene mine, og leide den ut leiligheten. Jeg gjorde det samme med leilighet nummer to.
Den konkrete planen om å kjøpe Lamborghini ble lagt for rundt tre år siden.
– Jeg kjøpte noen boligkontrakter i 2021. Planen var da at gevinsten fra disse skulle gå til å kjøpe meg drømmebilen.
Kort tid senere så han en Lamborghini på Finn.no, men han holdt seg i skinnet.
– Det var fristende å kjøpe bilen før kontraktene var solgt. Jeg så at boligene hadde steget i verdi og jeg ville få gevinsten jeg trengte ved salg, men jeg holdt igjen til etter jeg fikk solgt kontraktene rundt årsskiftet 2023–2024. Da var det riktig tidspunkt.
– Holder seg bra i verdi
Lambo-kjøpet startet med en telefon til bilforhandleren Style Auto på Vestby.
– Jeg har fulgt en del bilgrupper på nett. Naveed Sultan, som driver Style Auto, er som en slags guru i miljøet. Jeg tok en telefon til ham og lurte på om han kunne veilede meg, noe han gledelig sa seg villig til. Jeg tror hjelpen jeg fikk var helt avgjørende for å gjøre et godt bilkjøp.
– Hvor mye kostet den?
– Rundt 2,5 millioner. Det fine med bilmerker som Lamborghini og Ferrari er at mange av dem holder seg veldig bra i verdi. Jeg har for eksempel tapt mer penger på min Nissan Leaf, enn på denne.
Nå har han startet opp en egen Facebook-gruppe for eksotiske biler sammen med en annen entusiast han møtte på biltreffet «Lamborghini Bull Run».
– Jeg savnet et superbilmiljø på tvers av bilmerker. Både Ferrari og Lamborghini har hver sin gruppe, men det fantes ingen gruppe som samlet dem. Derfor opprettet vi Exotic Cars Oslo.
Men Khalid finner også mye bilglede gjennom de små hverdagsøyeblikkene.
– Nå har jeg nettopp levert i barnehagen. Barn kommer løpende for å se bilen. De har ikke lært seg å være tilbakeholdne ennå, så man ser en ren bilglede. Det er fantastisk moro.
– Hva med janteloven? Er det noen som er sjalu?
– Ikke som jeg har merket. De aller fleste er positive og mange gir tommel opp. Men jeg kjører den ikke til klientmøter. Det tror jeg ikke ser så bra ut.