Salgssmell for «Kaptein Sabeltann»

2 hours ago 3


Det ble ingen kjære mor for Terje Formoe (74) da han solgte strandvillaen i Kristiansand.

Det ble ingen ny prisrekord da Kaptein Sabeltann-skaper Terje Formoe solgte sin strandvilla i Kristiansand. Foto: Sondre Transeth

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Kortversjonen

Strandvillaen til artist, låtskriver og forfatter Terje Formoe, som står bak det kjente Kaptein Sabeltann-universet, er omsider solgt for 20 millioner kroner – syv millioner kroner under prisantydning.

Huset ble lagt ut i mai med en prislapp på 27 millioner kroner.

– Hovedårsaken til at vi endte under prisantydning, er at det har vært mange eiendommer i denne prisklassen ute for salg. Kristiansand er en relativt liten by, så vi har konkurrert om de samme kjøperne, sier eiendomsmegler Joakim August Skadberg, som hadde oppdraget med å selge eiendommen.

Les på E24+

Stor oversikt: Så mye har boligprisene endret seg der du bor

I en tekstmelding til E24 skriver Terje Formoe at han allerede har «fått i overkant mye oppmerksomhet rundt hussalget» og ikke har noen kommentar.

– Vi har hatt mange fine år og fine minner der, uttalte Kaptein Sabeltann-skaperen til E24 da huset ble lagt ut for salg.

Formoe satte prisrekord i Kristiansand da han kjøpte huset for 14 millioner kroner i 2007. Huset ligger i Kristiansand sentrum, er mer enn 300 kvadratmeter stort og består blant annet av fem soverom, tre bad og en hagestue.

Kjøperen er Siren Røstad, grunnlegger, eier og daglig leder i tolkeselskapet Noricom, som tilbyr oversettelser på 200 ulike språk.

Tall fra skattelistene for 2022 viser at gründeren hadde en ligningsformue på 87,3 millioner kroner og en inntekt på 10,7 millioner.

Les også

Kaptein Sabeltann dro inn færre skatter

Vil bygge gigantvilla

I april skrev Avisen Kristiansand (KRS) at Formoe har fått tillatelse til å bygge en gigantvilla i strandsonen rundt 15 kilometer fra sørlandsbyens sentrum.

For å gjøre det, måtte han få dispensasjon fra kommunens arealplan, forbudet mot byggetiltak i strandsonen og Plan- og bygningsloven.

Formoe skal ha betalt 14 millioner kroner for huset på den nye eiendommen. Det vil han nå rive og erstatte med en villa på mer enn 500 kvadratmeter, ifølge KRS.

Til E24 uttalte Formoe at han ikke kan si noe om når det nye huset vil stå ferdig.

– Vi tar et steg av gangen. Nå skal vi bort fra et sted vi har vært i mange år. Det føles naturlig akkurat nå, sier han.

Terje Formoe har tjent seg rik på merkevaren «Kaptein Sabeltann» og årlige teaterforestillinger i Kristiansand Dyrepark. Foto: Helge Mikalsen / VG / NTB
Read Entire Article