Rullet ut av politibil i fart: – Det var ikke bra i det hele tatt

1 week ago 11


Politiet i Trøndelag sier en person åpnet døren fra utsiden.

lørdag 28. september kl. 10:13

En video VG har fått tilsendt natt til lørdag viser en politibil som begynner å kjøre utenfor et utested i Levanger sentrum i Trøndelag.

Bilen havner bak en parkert bil, og når den kommer til syne igjen, er en av bakdørene åpne. Kort tid etterpå ser man en mann som ruller ut av bilen og ned på veien – mens politibilen kjører videre.

Mannen, som ser ut til å ha på seg håndjern, ruller rundt på asfalten før han stopper opp.

Politiet i Trøndelag bekrefter hendelsen.

– Det var noen andre som åpnet døren fra utsiden. Jeg har akkurat snakket med patruljen på stedet, og ifølge dem var det kameraten til han som satt inne i cellebilen som åpnet bildøren, sier operasjonsleder ved Trøndelag politidistrikt Ellen Maria Brende til VG i 03-tiden.

Politiet rykket til Levanger sentrum i 00.50-tiden etter melding om en aggressiv gjest på et utested.

Her møtte politiet det de beskriver som kaotiske scener.

Operasjonsleder Brende sier at politiets innsatsleder forteller om en negativ utvikling med dårlig oppførsel blant 18-åringer på utesteder i Levanger sentrum.

– En gutt i tenårene blir anmeldt for bruk av falsk id på utestedet. En annen gutt i tenårene blir anmeldt for å hindre politiets arbeid, opplyser politiet.

– Den mest utagerende personen ble satt bak i politiets cellebil, legger de til.

Det var denne mannen som havnet på asfalten etter å ha rullet ut av politibilen. Han ble sendt til legevakten.

– Han har mulig skade i en fot. Han sparket og sparket i døren på politibilen, og skaden kan like gjerne skyldes det som at han rullet ut, sier operasjonsleder Brende.

– Er ikke bildørene låst?

– Det går ikke an å åpne døren fra innsiden, men den kan åpnes fra utsiden. Vi forventer faktisk at folk ikke hindrer politiets arbeid på denne måten.

– Har dere opplevd noe sånt som dette før?

– Han som er innsatsleder i Levanger i natt sier at dette var det verste han har sett på sine nesten 40 år i politiet, den oppførselen som ble vist der.

– Det var ikke bra i det hele tatt, sier operasjonslederen.

Tips oss

Har du tips til denne saken?

Send oss informasjon, bilder eller video

Tips oss

Read Entire Article