Roser Thorir Hergeirssons epoke: – Helt enormt

1 month ago 9


 Gorm Kallestad / NTB Foto: Gorm Kallestad / NTB

Tidligere landslagskaptein Gro Hammerseng-Edin (44) synes det blir veldig spesielt at Norge ikke lenger skal trenes av Thorir Hergeirssons (60).

mandag 9. september kl. 14:39

Etter 15 år, ga Hergeirsson mandag beskjed om at han gir seg som trener for håndballjentene etter EM i desember.

– Det er en anledning til å reflektere hva han og teamet har fått til. Det er helt enormt. Det var litt uvirkelig at det skulle bli slik etter han tok over for Marit Breivik som hadde så sterke resultater, sier Gro Hammerseng-Edin, som var kaptein for både Hergeirsson og Breiviks Norge.

Hergeirssons medaljer

De 16 norske medaljene i kvinnehåndball under landslagssjef Thorir Hergeirsson siden 2009:

* 2024 OL: Gull

* 2023 VM: Sølv

* 2022 EM: Gull

* 2021 VM: Gull

* 2021 OL: Bronse

* 2020 EM: Gull

* 2017 VM: Sølv

* 2016 EM: Gull

* 2016 OL: Bronse

* 2015 VM: Gull

* 2014 EM: Gull

* 2012 EM: Sølv

* 2012 OL: Gull

* 2011 VM: Gull

* 2010 EM: Gull

* 2009 VM: Bronse (Hergeirssons første mesterskap).

– Det er fantastisk hvordan Hergeirrson har videreførte Breiviks tid. Det er veldig spesielt, det blir en ny epoke nå. Det blir utrolig spennende å se hva som skjer videre.

- Hva er ditt beste minne med Hergeirsson?

– Det er veldig mange å ta av, vanskelig å svare på en ting. Men jeg har lært veldig mye av Thorir. Jeg har elsket kombinasjonen av ydmykhet og evne til å hele tiden ville lære uansett hvor mye han har vunnet, sier Hammerseng-Edin og utdyper:

– Han har en stayerevne i toppidretten, som er et berg-og-dalbane-liv av følelser, som imponerer veldig. Han har blitt drevet veldig av å være et veldig godt fagmiljø. Han har hatt med seg mye flinke folk - både av spillere og menneskene i teamet rundt.

Hergeirsson ledet håndballjentene til OL-gull for første gang på tolv år i sommer. På laget var stjernespiller Henny Reistad blant dem som sto fram.

– Det er selvfølgelig kjedelig at Thorir har bestemt seg for å gi seg. Han er en utrolig god leder som jeg har lært veldig mye av og en person jeg respekterer høyt, skriver Reistad i en SMS til NTB.

– Så forstår jeg også avgjørelsen etter så mange år både i håndballforbundet, men også som hovedtrener på landslaget. Jeg er veldig glad for å ha hatt ham de årene jeg har spilt på landslaget og glad for at han fortsatt er med ut året, fortsetter hun.

Bent Svele har fulgt Norges landslag som TV 2-ekspert i en årrekke.

– Det er todelt, det er trist. Han har vært en medaljegarantist og en kontinuitetsbærer gjennom mange år.

– Kom det overraskende på deg?

– Ja, fordi han har sittet i jobben så lenge. Han fikk et OL-gull nå og kunne nå forme en ny gjeng. Sånn sett trodde de fleste at han ville gå på, på nytt. Men jeg har veldig respekt for at han nå sier at han synes nok er nok. Han har gjort dette i mange år og begynner å bli en gammel mann.

Read Entire Article