Robin (28) kan miste Ringnes-jobben: – Jævla kjipt

3 months ago 53


«Som å bli sparket i nøttene og stukket i ryggen samtidig», sier lageroperatøren om kuttbeskjeden som ramlet inn nylig.

Robin Sigurjonsson (28) er blant Ringnes-ansatte som nå står i fare for å miste jobben. Foto: Jørgen Indrøy Strømsnes

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

På Ringnes-fabrikken er lageroperatør Robin Sigurjonsson (28) i full gang med dagens oppgaver på gulvet i lagerbygget.

Han er en av dem som nå står i fare for å miste jobben, når Ringnes skal kutte rundt 250 arbeidsplasser, i prosessen med å gi slipp på utkjøring av varer til butikker. Fra mars 2026 vil Asko, Coop og Rema 1000 selv kjøre ut varene til dagligvarebutikkene.

Nyheten har, ifølge Sigurjonsson, lagt et dystert lokk over de ansatte på Ringnes-fabrikken, som ligger på Gjelleråsen i Nittedal utenfor Oslo.

Han beskriver stemningen blant de ansatte som «helt stille» og «i vantro» da de fikk nyheten i forrige uke.

– Man må jo være positiv uansett hvordan det går. Men det er jævla kjipt, det er det, sier han til E24.

Foreløpig vet ikke de ansatte hvem som vil måtte finne seg et nytt sted å jobbe.

Les på E24+

Hallgeir Kvadsheim: Betale lån eller spare i fond?

– Liker å være her

Blant Sigurjonssons kollegaer er det flere med høy ansiennitet, som har jobbet i Ringnes i 30–40 år og som nå nærmer seg pensjonsalder.

Blant de ansatte er det også familier som er helt avhengig av inntekten fra lagergulvet, ettersom både mor og far i familien jobber på Ringnes-lageret.

– Det er enda hardere for dem. Når man nesten er pensjonist er det ikke like lett å få seg ny jobb. Man liker jo å være her, og å jobbe her. Og man har hørt at dette alltid har vært et trygt sted å få jobb, sier Sigurjonsson.

I forrige uke kom nyheten om at en av fire kan miste jobben, når Ringnes overlater varedistribusjon til Asko, Coop og Rema 1000 om drøyt halvannet år. Fra mars 2026 vil Asko, Coop og Rema 1000 selv kjøre ut varene til dagligvarebutikkene. Foto: Jørgen Indrøy Strømsnes

Det har lenge vært diskutert innad i Ringnes om man skal gi opp distribusjonsdelen. Allerede i 1999 kom spørsmålet opp første gang, ifølge Anita Andersen i klubben i Ringnes,

Diskusjonen ble etter en ny runde lagt død i 2021. Det kom derfor som et lite sjokk for de ansatte da diskusjonen igjen ble tatt opp i februar i år.

– Vi har vært gjennom en slik runde tidligere, men da ble det nei. Nå snur de helt om. Det føles litt som å bli sparket i nøttene og stukket i ryggen samtidig, sier Sigurjonsson til E24.

Les også

En av fire mister jobben i Ringnes: – Sinte og rasende

– Må sette livet litt på hold

Sigurjonsson har jobbet som lageroperatør på Ringnes-fabrikken av og på siden sommeren 2021. Der pakker han blant annet paller før de distribueres ut i butikkene.

Nå må han legge en ny plan for veien videre.

Som mange andre på hans alder, så sitter han med en drøm om å kunne kjøpe leilighet. Men uten fast jobb er det ikke lett.

– Mange må nå egentlig sette livet sitt litt på hold, sier Sigurjonsson.

Nå vil han jobbe hos Ringnes så lenge som mulig, for å bygge den erfaringen han kan, før han eventuelt må ut på jobbjakt.

– Jeg har et håp om å få fortsette her, men nå skal jeg jobbe meg opp erfaring, slik at det er lettere å få videre jobb et annet sted.

Ringnes-fabrikken ligger på Gjelleråsen i Nittedal utenfor Oslo. Foto: Jørgen Indrøy Strømsnes

Behov for å investere

Avtalen som er inngått mellom Ringnes og grossistene innebærer at de tar seg av transporten til butikkhyllene, mens Ringnes fortsetter distribusjon til utelivet.

Det var i første omgang fryktet at grossistleddet ville ta over distribusjonen både til dagligvareaktørene og utelivsaktører.

februar var beskjeden at det kunne spøke for 300 arbeidsplasser.

Administrerende direktør i Ringnes, Marianne Ødegaard Ribe, sa tirsdag i forrige uke i en e-post via kommunikasjonsavdelingen at endringene kommer av et behov for å investere for å øke kapasiteten.

– Konklusjonen vår er at kjedene vil distribuere varene til lavere kostnad og med en mer effektiv vareflyt ut til butikkhyllene. Dette er også den rådende modellen i det norske dagligvaremarkedet, sa hun.

Ringnes er eid av danske Carlsberg. Ringnes Norge AS hadde et resultat før skatt på 909 millioner kroner i 2023.

Ødegaard Ribe legger til at de ansatte vil få et tilbud om å bli med i Ringnes’ omstillingsprogram etter at grossistene har tatt over jobben deres.

– Her vil den enkelte få lønn mens vi sammen jobber for å finne ny jobb, sier hun.

Read Entire Article